Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Rebel Havlíčkův Brod


Pivní.info

V Táboře proběhl osmnáctý ročník pivních slavností, pivo z Měšťanského pivovaru Havlíčkův Brod, a. s., získalo zlatou a stříbrnou pivní pečeť.

Letošního ročníku soutěže se účastnil rekordní počet šestašedesáti pivovarů z České i Slovenské republiky. Do soutěže poslaly pivovary 270 vzorků, které hodnotilo 88 degustátorů. Zlatou pivní pečeť obdrželo pivo Rebel v kategorii tmavých ležáků, stříbrnou pivní pečeť mezi světlými ležáky.

„Pivní slavnosti v Táboře jsou největší událost svého druhu v České republice a získání ceny je pro náš pivovar jedním z nejcennějších ocenění,“ uvedl Jiří Hušek, ředitel pivovaru.

Letošní rok začíná pro Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod, a. s., opravdu výjimečně. „Dalo by se říci, že ocenění, které bylo od počátku roku možné získat, jsme získali a prodej v lednu je nejlepší za posledních pět let,“ dodal Jiří Hušek. Vedle dvou výše zmíněných cen je brodský pivovar Pivovarem roku 2008 v kategorii do sto tisíc hektolitrů.

Zdroj: Vysočina-News.cz | Autor: Milan Pilař


Fandi brodským Rebelům a vyhraj …

[pondělí, 19. listopad 2007]

Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod pořádá soutěž o ceny, která probíhá v přestávkách hokejových zápasů celku HC REBEL v havlíčkobrodské Kotlině.

Do hlediště bude o přestávkách vyhozeno z ledu šest klíčenek v podobě puku. Divák, který puk chytí, najde uvnitř výhru.

Mezi šesti výhrami jsou tři hlavní ceny (sud piva 50 litrů, 30 litrů a belení piva) a tři ceny útěchy v podobě dvou zlaťáků REBEL v každé klíčence. Zlaťáky mají dohromady cenu 20 Kč a výherce je může použít v Pivovarském hostinci REBEL. (Web Rebel)


Pivo Rebel znovu oceněno

[pátek, 19. říjen 2007]

V prestižní soutěži Cena českých sládků 2007 pořádané redakcí časopisu Pivní kurýr a Pivní galerií Praha, která se uskutečnila u příležitosti Dne českého piva v úterý 25. září v pivovaře Kutná Hora, získalo pivo Rebel dvě ocenění.

Pivo Rebel Premium z Měšťanského pivovaru Havlíčkův Brod, a. s. dosáhlo v královské kategorii světlých ležáků nejvyššího ocenění – 1. místo.

Soutěž se konala už po čtrnácté a zúčastnilo se jí 19 pivovarů, v šesti kategoriích soutěžilo celkem 57 vzorků piv, které hodnotili sládci zúčastněných pivovarů. V kategorii světlých výčepních piv získal Haškův C. K. Rebel třetí příčku.

„Jedná se už o páté ocenění našeho piva v letošním roce, ve stejné soutěži v loňském roce získalo pivo Rebel černý také nejvyšší ocenění ve své kategorii,“ přiblížil Václav Korda, sládek brodského pivovaru.

Podle vyjádření vedení pivovaru roste v současnosti obliba piv značky Rebel u konzumentů. „Je potěšitelné, že se tento trend projevuje v postupném nárůstu prodejů sudového piva nejen v obvyklém odbytovém regionu Havlíčkobrodska, ale stále více i mimo něj v dalších částech Vysočiny. Zájem o brodské pivo se zvyšuje také v zahraničí,“ uvedl Jiří Hušek, ředitel pivovaru.

Pivo Rebel bylo jediným oceněným pivem regionu Vysočiny v letošním ročníku této prestižní soutěže. „Poslední velmi cenná ocenění z Kutné Hory pouze navazují na celou řadu ocenění z tohoto roku i let minulých. Svědčí to o týmové práci v pivovaru, bez které se dobrý vedoucí pracovník neobejde. Kolektiv zaměstnanců našeho pivovaru své práci rozumí, odvádí dlouhodobě kvalitní práci a každý z nich je, troufám si tvrdit, na svůj pivovar a značku Rebel patřičně hrdý,“ odpověděl Václav Korda na otázku, v čem spočívá podstata posledních úspěchů brodského piva.

Vedení pivovaru se v letošním roce rozhodlo pro rozsáhlou rekonstrukci, která bude zaměřena na zkvalitnění výroby a její racionalizaci. (Web Rebel)


Havlíčkobrodský Měšťanský pivovar vydá za rekonstrukci svých výrobních prostor přes 10 milionů korun. Pořídí za ně novou technologii stáčení sudového piva a rozšíří skladovací prostory. Oznámil to ředitel pivovaru Jiří Hušek. Jedna z největších investičních akcí podniku v posledním desetiletí začne v říjnu a potrvá půl roku. Pivovar vaří tmavé i světlé pivo. Loni ho dodal na trh 90 tisíc hektolitrů a utržil za něj kolem 100 milionů korun. V tomto roce bude výstav zřejmě o 5 000 hektolitrů nižší. „Ukončili jsme výrobu privátních značek,“ zdůvodnil ředitel. Dodal, že pivovar posiluje výrobu vlastní značky Rebel. Nejsilnější pozici má na Vysočině. Podle Huška se převážná část produkce prodá v okruhu do 30 kilometrů od Havlíčkova Brodu. V tomto roce pivovar zvýšil export. (MF Dnes)


Legendární československý komentátor Karol Polák, jehož hlas zná mnoho sportovních fanoušků v České republice, navštívil v úterý 21. srpna Havlíčkův Brod v rámci třetího ročníku Letní žurnalistické školy Karla Havlíčka Borovského.

Během své návštěvy se setkal s hokejovými legendami Jaroslavem Holíkem a Jiřím Suchým, ale také novinářem Aloisem Svobodou, s nímž se setkal na řadě vrcholných sportovních akcí.

Na závěr svého pobytu ochutnal pivo Rebel a v pivovarském hostinci se podepsal na zeď vedle významných osobností, které restauraci navštívily. (Web Rebel)


Prázdniny odstartovaly v Havlíčkově Brodě další Pivní slavnosti Měšťanského pivovaru Havlíčkův Brod, a. s. S jejich průběhem je ředitel Jiří Hušek spokojený, ale už nyní přemýšlí, jak ty příští udělat lépe.

„Letošní slavnosti piva REBEL přilákaly opět více návštěvníků. Výtoč byla o více než třicet sudů vyšší v porovnání s loňským rokem. Pivovar navštívilo více než 2000 lidí a počet návštěvníků slavností překročil 5000 lidí. Největším překvapením byla scéna v parku Budoucnost, kde bylo po většinu dne zcela plno. Velmi dobrým rozhodnutím byla instalace profesionálního podia do dolní části náměstí, neboť bylo možné, aby se na havlíčkobrodské náměstí vtěsnalo o mnoho více diváků. Velký úspěch měly tradičně exkurze pivovarem.“

Co se Vám během slavností nejvíc líbilo, co Vás zaujalo?

„Michal Pavlíček se skupinou, který rozehřál svou hudbou i přes teplé počasí celé Havlíčkovo náměstí. Příjemná byla nálada na nádvoří pivovaru, kde se lidé začali shromažďovat už dopoledne, aby tu strávili, věřím, že příjemně, část dne.“

Už nyní přemýšlíte nad půběhem slavností v příštím roce, co uděláte příště jinak?

„Změníme rozvržení jízdního řádu, neboť na některé směry se museli autobusy otáčet i třikrát, takže návštěvníci dorazili až po půl třetí odpoledne. Letos se nám nepodařilo dodržet časový harmonogram programu, musí být lepší komunikace s kapelami. Pro příští rok zvažujeme, zda den otevřených dveří nebude už od pátku, tedy po oba dva dny, aby se dostalo skutečně na každého, případně i na ty, kterým v sobotu čas na exkurzi nevyjde.“ (Web Rebel)


Světlý i tmavý REBEL oceněn

[úterý, 19. červen 2007]

V prestižní degustační soutěži Pivo České republiky získalo o víkendu 9.-10. června pivo REBEL z Měšťanského pivovaru Havlíčkův Brod, a. s. druhé místo v kategorii tmavý ležák a třetí místo v kategorii světlých výčepních piv. Černé pivo REBEL je tradičně oceňováno už několik posledních let a po dlouhé době se podařilo získat ocenění i v obrovské konkurenci světlých výčepních piv, kde soutěžilo 36 vzorků.

Havlíčkobrodskému pivu se letos výjimečně daří. Za prvních pět měsíců dosáhl ve svém regionu nejvyšších prodejů za posledních pět let. Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod, a. s. je poslední regionální ryze český pivovar v kraji Vysočina a 85 procent své produkce prodává právě v nejbližším okolí. Svojí produkci však vyváží i na tak náročné trhy, jako je USA, Dánsko či Slovensko. (Web Rebel)


Havlíčkobrodský Měšťanský pivovar vyrobil méně piva, ale přesto na tom vydělal. 90 tisíc hektolitrů oproti 93 tisícům z roku 2005, to je bilance z minulého roku. I tak se ale může pochlubit ziskem dvou milionů korun. Pivovar zaznamenal nárůst i proto, že opustil málo placenou výrobu privátních značek pro obchodníky a jiné výrobce a že zvyšuje výhodnější prodej sudového piva do restaurací.

Dodávky do USA klesají

Tržby za pivo se loni pohybovaly kolem 100 milionů korun, což je podle ředitele podniku Jiřího Huška podobná částka jako v roce 2005. Hušek podotkl, že se získáváním nových zákazníků v gastronomii byly spojeny i vysoké náklady na podporu prodeje. Pivovar nyní zásobuje přes 350 restaurací, v sudech prodává 60 procent svého výstavu. Kvůli rostoucímu odbytu piva v sudech letos vybuduje novou stáčecí linku. Za technologii a stavební úpravy zaplatí osm milionů korun. Pivovar vaří tmavá i světlá piva především pod značkou Rebel. Za hranicemi loni prodal sedm procent produkce, z toho nejvíce na Slovensku. Hušek uvedl, že pivo Rebel mohou ochutnat i zákazníci horských restaurací ve Vysokých Tatrách. ä Poslední stovky metrů do nich horalé donášejí pivo na zádech,ô přiblížil. Naopak kvůli nízkému kurzu dolaru klesají tradiční dodávky do USA. Podnik se zaměřil především na regionální trh. ä Dodávky do zahraničí vnímáme spíš jako posílení prestiže,ô řekl Hušek. Stále více návštěvníků by mělo přicházet i do pivovaru. Loni byla v jeho areálu otevřena restaurace, s venkovními zahrádkami nabídne kolem 200 míst. Pivovar také pro letošní léto plánuje pravidelné exkurze. Veřejnost se bude moci s výrobou piva seznámit každé páteční odpoledne. (Havlíčkobrodský deník)


Plánují investici do stáčecí linky

[pondělí, 19. březen 2007]

Havlíčkobrodský Měšťanský pivovar plánuje na letošní rok pořízení nové stáčecí linky. „Bude se jednat o jednu z největších investic do technologie v posledních deseti letech. Investice je vyvolána zvýšením odbytu sudového piva, které v současnosti činí více než šedesát procent celkového výstavu havlíčkobrodského pivovaru,“ vysvětlil Právu ředitel pivovaru Jiří Hušek. Oblíbenost sudového piva dokládá i fakt, že na pivovarském plese, který se uskutečnil o uplynulém víkendu, návštěvníci vypili více než padesát sudů. (Právo)


V Brodě teklo pivo Rebel proudem

[pondělí, 19. březen 2007]

První březnový víkend byl v havlíčkobrodském Kulturním domě Ostrov ve znamení piva REBEL a tradičního Pivovarského plesu Měšťanského pivovaru Havlíčkův Brod, a. s., který se každoročně těší velkému zájmu veřejnosti.

V letošním roce byly oba plesy zcela vyprodány a celkově se vypilo více než padesát sudů piva REBEL. O zábavu se postaraly skupiny Fortuna a E. M. I. L, velký úspěch slavila bohatá tombola a vystoupení fitness teamu juniorek sportovně relaxačního centra Fanatic, přiblížil průběh akce Jiří Hušek, ředitel pivovaru.

V zimním období je hlavní akcí pivovaru právě Pivovarský ples. V tomto roce se mohou obyvatelé Vysočiny těšit na tradiční Slavnosti piva nazvané REBEL má narozeniny, které se budou konat 30. června 2007.

Právě kultura, sport a veřejný život na Vysočině je pro nás důležitý, a proto jako regionální pivovar považujeme za nezbytné podobné aktivity podporovat, doplnil Jiří Hušek. Brodský pivovar v minulém roce spolupracoval s pořadateli řady kulturních a sportovních aktivit nejen v samotném Havlíčkově Brodě.

Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod, a. s. v roce 2006 vystavil devadesát tisíc hektolitrů piva. V Brně a Hradci Králové provozujeme velkosklady s kompletním sortimentem nealkoholických nápojů a v roce 2006 jsme nově otevřeli Pivovarský hostinec REBEL, který se nachází přímo v historické budově pivovaru, dodává ředitel brodského pivovaru. V loňském roce se podle jeho slov podařilo vybudovat zcela nové moderní administrativní zázemí pivovaru.

Na rok 2007 je naplánována investice do nové stáčecí linky pro sudové pivo. Bude se jednat o jednu z největších investic do technologie v posledních deseti letech. Investice je vyvolána zvýšením odbytu sudové piva, které v současnosti činí více než šedesát procent celkového výstavu havlíčkobrodského pivovaru. (Havlíčkobrodský deník)


Tmavý Rebel získal cenu

[úterý, 19. prosinec 2006]

Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod získal cenu českých sládků za tmavé pivo Rebel. „Letošního třináctého ročníku soutěže se zúčastnilo pětatřicet pivovarů s padesáti čtyřmi značkami piva,“ uvedl Richard Crha, šéfredaktor časopisu Pivní kurýr, který soutěž každoročně pořádá. (MF Dnes)


Zajímavá akce Měšťanského pivovaru

[úterý, 19. září 2006]

Od konce září připravuje Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod, a. s. další zajímavou akci.

„Bude se týkat našeho piva 12° REBEL Original Premium. Při koupi pěti kusů piv bude jeden kus zdarma. Tato akce bude označena na korunkách lahví a vyrábíme speciální letáky, které se přichytnou na přepravku, takže akce bude na obchodech dobře vidět,“ sdělil Jiří Vorlíček.

REBEL Original Premium má největší podíl na prodeji lahvového piva z brodského pivovaru.

„Jedná se o český ležák vyráběný klasickou technologií a v obchodech nepatří zrovna k nejlevnějším pivům. Touto akcí chceme zákazníka přimět k ochutnání piva REBEL a získat si jeho přízeň. S touto akcí se zákazník může setkat v celé maloobchodní síti a ve vybraných velkoobchodech,“ dodal Jiří Vorlíček. (Web Rebel)


Ve čtvrtek 31. srpna 2006 se konala v Žatci tradiční degustační soutěž piv z celé České republiky.

Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod, a. s. získal zlatou medaili v kategorii Ležák tmavý.

Tento výrobek havlíčkobrodského pivovaru, který byl dříve určen zejména pro export, získal v posledních dvou letech čtyři významná ocenění, včetně cen v soutěžích nejprestižnějších (Pivní pečeť ČR, Pivo České republiky).

"Díky jedinečnosti a prvotřídní kvalitě se zájem spotřebitelů na tuzemském trhu zvýšil natolik, že můžeme zařadit toto pivo do stále nabídky i pro místní restaurace, tedy nyní nabízíme tmavý ležák REBEL jak v lahvích, tak v sudech." uvedl Jiří Hušek, ředitel Měšťanského pivovaru Havlíčkův Brod, a. s.

Nově si mohou zákazníci tmavý ležák REBEL z brodského pivovaru ochutnat vedle pivovarského hostince REBEL v Brodě také v restauraci U Kubínů v Přibyslavi nebo Na Rynku v Havlíčkově Brodě. (Web Rebel Havlíčkův Brod)


Havel si prošel pivovar

[úterý, 19. září 2006]

Při své návštěvě Havlíčkova Brodu navštívil prezident Václav Havel pivovarský hostinec, kde se sešel s ředitelem Měšťanského pivovaru Jiřím Huškem. " Václav Havel se zajímal o výrobu piva. Sám pracoval v minulosti v trutnovském pivovaru, kde pivo filtroval, a proto znal kvasnicové pivo," uvedl Jiří Hušek. Na závěr své návštěvy se prezident, stejně jako moderátor Václav Moravec, podepsal na památku na zeď hostince. Svůj podpis připojil na zeď i o dva dny později další host Letní žurnalistické školy, senátor a bývalý válečný zpravodaj Jaromír Štětina. (Noviny Havlíčskobrodska)


Měšťanský pivovar Rebel v sobotu slavil až do rána! Na narozeninové party nechyběla hudba, pivo ani středověcí rytíři.

Havlíčkův Brod ţ Takové oslavy místní věru nepamatují. Celé náměstí, s ním Dolní i Horní ulice a samozřejmě areál pivovaru Rebel si užívaly už 107 let tradice vaření piva.

V Rebelově kuchyni

Rebel pustil svoje příznivce a zvědavé návštěvníky téměř až do " kuchyně". Lidé se tak dostali nejen na místa, kam smrtelník jen tak nemůže, ale na vlastní oči viděli celý postup při výrobě piva. Atraktivní informace ze zákulisí měšťanského pivovaru si poté mohli probrat při rockové, dechové nebo španělské muzice. Tu zprostředkovali kejklíři ze skupiny Krless odění do historických kostýmů.

Vyřádily se i děti

Oslavit svátek piva přijela i zpěvačka Ilona Csáková, která je spíše známá jako příznivkyně kvalitního vína. Zlatým mokem se stosedmiletou tradicí však nepohrdla ani ona. Cimbálovka nebo hardrock? Každému podle jeho chuti. Zkrátka nepřišly ani děti, které se dosyta mohly vyžít v nafukovacím hradu nebo na trampolíně.

Historické vozidlo

Na vše dohlíželi hasiči, kteří se chlubili historickým vozidlem s automobilovou stříkačkou. Z osobního automobilu jej v roce 1941 stvořil Čestmír Procházka, člen a strojník hasičského sboru v Kamenici nad Lipou. Šestiválec prošel v letech 1993- 94 generální opravou. Naštěstí se narozeninová party obešla bez větších problémů, a tak asistovali pouze při výkladu o historii. (Noviny Havlíčskobrodska)


Tmavý ležák Rebel z havlíčkobrodského měšťanského pivovaru je druhým nejlepším tmavým pivem v republice. Shodli se na tom odborníci na Slavnostech piva v Táboře, odkud si pivovar prestižní ocenění přivezl. Pivo vyráběné tradiční technologií podle starých receptur ocenili především za jeho karamelovou nasládlou chuť, jemnou hořkost a tmavější granátovou barvu. První letošní úspěch slibuje navázání na trojici loňských ocenění. (MF Dnes)


Tmavý ležák z havlíčkobrodského Měšťanského pivovaru Rebel se stal třetím nejlepším pivem ve své kategorii letošní Dočesné v Žatci. „Tmavý ležák je chuťově vyvážené pivo s karamelově nasládlou chutí, jemnou hořkostí a granátovou barvou,“ představil ředitel brodského pivovaru Jiří Hušek.

Havlíčkobrodský pivovar letos za tmavý ležák obdržel už druhý vavřín. V polovině června se umístil na druhém místě největší degustační soutěže u nás, Pivo České republiky. Dočesná v Žatci se konala letos už po osmačtyřicáté. Je jednou z největších pivních slavností v republice, každým rokem se jich účastní desítky pivovarů z celé republiky. (MF Dnes)


Havlíčkobrodský Měšťanský pivovar za letošní první pololetí meziročně zvýšil výstav i tržby. Piva uvařil 42 000 hektolitrů, proti stejnému období loni o osm procent více. Tržby za pivo se zvýšily o 12 procent na 48 milionů korun.

Podle ředitele Jiřího Huška sice podnik více než desetinu produkce vyvezl do zahraničí, na vyšším prodeji se ale podílí především domácí trh. „Jsme regionální pivovar a naší prioritou je trh Vysočiny,“ řekl.

Na prodeji se projevuje i počasí. „Letošní červen byl lepší než červenec, což je výkyv v ročních průměrech,“ podotkl Hušek. Podnik začal do jedné restaurace v Havlíčkově Brodě dodávat kvasnicové pivo, jaké se běžně čepovalo ještě před půl stoletím. Jeho prodej je podle Huška náročnější, protože u nepasterizovaného a nefiltrovaného moku musí hostinský zajistit i dobré chlazení sudů. Produkci je navíc nutné vytočit během dvou dnů.

Export se proti loňsku zvýšil asi o 15 procent a na výstavu se nyní podílí asi 12 procenty. Největší odběratele má pivovar šestým rokem v USA. Pivo Rebel se vozí i do Dánska, na Slovensko, do Ruska a od loňska také do Austrálie.

Do supermarketů v oblasti Tasmánie nyní podnik posílá třetí zásilku. „Je to perspektivní trh,“ uvedl ředitel. Brodský pivovar je jediný, který na tento kontinent dodává pivo uvařené v Česku. Ostatní tuzemské značky jsou zastoupeny licenčně. Měšťanský pivovar vaří tmavá i světlá piva, zaměstnává kolem 90 lidí. (MF Dnes)


Po několikaleté přestávce mají nyní příznivci zlatavého moku možnost opět ochutnat kvasnicové pivo z Měšťanského pivovaru. Penzion Hurikán s pivařskou lahůdkou přišel před nedávnem. Musel však splnit i podmínky jeho čepování."Kvasnicové pivo je přírodní nefiltrované nepasterované pivo, v němž je živá kultura. Vyznačuje se hustou smetanovou pěnou. Lze říci, že se ze zdravotního hlediska jedná o nápoj s léčivými účinky. Čepování je však technologicky náročné, a proto museli v penzionu vytvořit příznivé podmínky. Teprve pak jsme čepování piva povolili,"uvedl Petr Bouda z brodského pivovaru. Provozovatel musí zajistit nejen chlazení piva při průtoku ze sudu. Je nutné chladit i vlastní sudy a vedení k čepovacímu zařízení. Penzion je tak jediným místem nejen na Brodsku, kde se lze s kvasnicovým pivem z brodského pivovaru setkat. (Vysočina)


Brodské pivo zabodovalo

[neděle, 19. červen 2005]

Tmavý ležák Rebel z Měšťanského pivovaru Havlíčkův Brod získal druhé místo v největší degustační soutěži Pivo České republiky, která se uskutečnila v rámci Slavností piva v Českých Budějovicích. Letos se soutěže zúčastnilo 41 pivovarů se 179 pivy.

Jak prozradil ředitel pivovaru Jiří Hušek, tmavý ležák se v Havlíčkově Brodě vyrábí tradiční technologií podle starých receptur. Letos se jedná o druhé ocenění havlíčkobrodského piva, v únoru obdrželo speciální světlé čtrnáctistupňové pivo stříbrnou Pivní pečeť pro rok 2005. (Právo)


«« « Strana 6 z 7 » »»
1 2 3 4 5 6 7

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI