Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Letohrádek Frýdlant nad Moravicí


Pivní.info

Raritní pikopivovar,o v roce 2008 a umístěný v areálu penziónu Letohrádek ve Frýdlantě nad Ostravicí, se řadí s jednou várkou o objemu cca 40 l mezi nejmenší komerční pivovárky u nás.

Ačkoliv se zdánlivě jedná pouze o funkční model vybavení varny, včetně celomosazných kotlů, lze i tady uvařit klasickou technologií "na starý způsob" chutné pivo. Na

konci roku 2007 a začátkem roku 2008 proběhly ve zdejších prostorách zkušební várky nefiltrovaného tmavého speciálu s názvem Pivo z Letohrádku. Následné spodní kvašení a dozrávání piva pak probíhá při optimálních teplotách v prostorách Městského pivovaru ve Štramberku.

Naším záměrem je výrazně odlišit chuť Piva z Letohrádku od běžně dostupných produktů ve zdejší oblasti a tím zvýraznit jeho výjimečnost. Tomu je přizpůsobeno i použití celkem čtyř různých druhů ječného sladu a vysoký stupeň prokvašení mladiny.

Předpokládaná výroba jedné várky tmavého piva týdně bude pravidelně vyčepována po dozrání piva (cca po 4 týdnech ) v prostorách penziónu Letohrádek. Pivo z Letohrádku je nabízeno od 16.2. každou sobotu v prostorách penzionu Letohrádek.

Zdroj: Relax v Podhůří Beskyd



PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI