Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Gambrinus zazářil v konkurenci více než tisíce piv z celého světa

Co se píše o pivovarech a pivu


Gambrinus zazářil v konkurenci více než tisíce piv z celého světa

[středa, 23. květen 2012]

Gambrinus opět rozšířil skvělou pověst českého pivovarnictví a piv. Výrazně totiž zabodoval v mezinárodní pivní soutěži Australian International Beer Awards, jejíž výsledky byly vyhlášeny v Melbourne. V kategorii piv plzeňského typu získal stříbrnou medaili Gambrinus Premium, bronzové vyznamenání si odnesl Gambrinus Excelent. Prestižní soutěže se letos zúčastnilo rekordních 258 pivovarů ze 41 zemí. Ve všech kategoriích o úspěchy bojovalo celkem 1 344 druhů piv.

Mám obrovskou radost z toho, že piva Gambrinus uspěla ve velké konkurenci piv z celého světa a byla hodnocena mezi nejlepšími. Tím se potvrzuje, že naše pivo a české pivovarnictví vůbec má ve světě stále skvělý zvuk a těší se uznání i popularitě,“ říká Jan Hlaváček, který pochází z rodiny sládků, která pivo Gambrinus vaří již bezmála osmdesát let. „I v současnosti sklízíme úspěchy především díky maximální péči o pivo, nejkvalitnějším českým surovinám a zachování tradiční receptury a varních postupů, zkrátka všech hlavních aspektů, jež stojí za úspěchem piva Gambrinus již mnoho let,“ dodává Jan Hlaváček. Díky tomu je Gambrinus též nositelem chráněného zeměpisného označení České pivo.

Australian International Beer Awards, která byla založena v roce 1993, se každoročně těší většímu zájmu. Jedná se o třetí největší profesionální pivní soutěž na světě. Ocenění se udělují pouze pivům, která splňují kombinaci náročných parametrů kvality – zejména vyváženou chuť, aroma a celkový vzhled. Ve spolupráci s University of Ballart ji pořádá Královská zemědělská společnost se sídlem ve Victorii. Letošní ročník obsahoval 24 kategorií.

Více informací o produktech Gambrinus naleznete na www.gambrinus.cz

Tisková zpráva


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

hroch

čtvrtek, 24. květen 2012
08:28

hroch

Mrknul jsem se na stránky soutěže
1344piv v soutěži, rozděleno do 37 kategorií, rozdělených do 152 podkategorií. Výsledky jsou včetně i neoceněných piv. Piva bodována podle rozpisu, maximálně 20 bodů, získaných 14-15.4bodu bronzová medaile, 15.5-16.9 stříbrná medaile, nad 17 zlatá
Česká piva soutěžila v několika kategoriích napíšu co jsem si všiml
ostatní ležáky (other international style lager)- 0zlatých, 10stříbrných, 10bronzových, 9 bez ocenění
Gsvětlý stříbrná, bez ocenění Bernard original lager, Radegast original lager, Rakovník bakalář, Rakovník Pražačka
české plzeňské (bohemian style pilsener) 0zlatých, 3 stříbrné, 6 bronzových, 14 bez ocenění
štříbro G premium, Kozel premium, bronz G excelent, bez ocenění Bernard celebration lager, Budějovický budvar, Lobkowicz Premium, radegast Premium, Kozel Medium
German style bock -0zlatých, 4stříbrné, 2 bronzové
Master tmavý stříbrná
Other amber/dark lager- 1zlatá, 5stříbrných, 8bronzových, 4 bez ocenění
Bernard amber lager stříbro, Bernard Dark lager bez ocenění

Podle mě česká piva moc velkou díru do světa neudělala. Zvláště v kategorii české plzěňské- to je jedna z mála kategorií která má tak velké množství neoceněných piva a je bez zlaté medaile.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Martin

čtvrtek, 24. květen 2012
07:11

ještě, že zůstal tradiční pan Hlaváček....


napsal(a): Martin (lecba.neklidem(a)seznam.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI