Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Herold věří v lepší pozici v místním regionu

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Herold věří v lepší pozici v místním regionu

[pondělí, 11. srpen 2003]

Pivovar Herold Březnice investoval peníze do technologie a snaží se budovat novou a posílit stávající obchodní síť na regionálním trhu. S ročním výstavem přibližně 20 tisíc hektolitrů náleží k nejmenším českým producentům, přestože kapacita pivovaru je 53 tisíc hektolitrů. "Už z toho důvodu nás horké letní počasí nemůže zaskočit, protože jsme připraveni na větší výstav," řekl nám sládek František Pinkava. Pivo Herold v letošním roce exportují do Anglie, připraven je vývoz do USA."V loňském roce jsme prodávali také v USA, Anglii, Izraeli a v Rusku," upřesnil sládek a dodal: "Ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarsko-sladařským vyrábíme mladinové koncentráty, které vyvážíme do Japonska, Austrálie a Ruska. Tam z nich vyrábějí vlastní pivo." Pivovar má v současné době v sortimentu světlé výčepní pivo, které je nejprodávanějším produktem, dále světlý ležák (dvanáctiprocentní a Kameňák), třináctiprocentní tmavý a čtrnáctiprocentní světlý speciál. Po šesti letech se vrátil k výrobě dvanáctiprocentního pšeničného svrchně kvašeného ležáku. Na zakázku hypermarketů Tesco od loňska dodává světlé výčepní pivo pro tuto obchodní síť. V devadesátých letech produkoval pivovar asi 30 tisíc hektolitrů piva, které vyvážel i do Německa, Finska, Ruska, Švédska a také na Ukrajinu. Značka Herold se dokonce točila i na Kubě. V roce 1997 náležel mezi české pivovary, které exportují největší podíl z celkové produkce. Před časem zorganizoval pivovar slavnosti piva. "Z tak silným zájmem jsme nepočítali. Přijeli lidé ze všech koutů republiky, dokonce až z USA," doplnil František Pinkava. (Příbramský deník)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Paja

pátek, 7. březen 2008
08:31

Paja

Ludek, Martin Štros: Herolda jsem daval v Sarce loni koncem cervence, byla urcite 13 a pak jeste neco slabsiho, ale nevim jestli 10 nebo 11. Takze bych to tak cerne nevidel. V nejhorsim si spravis naladu dole v Dejvicich (Cerna Hora, Rychtar, Kacov..)


napsal(a): Paja [Odpovědět]

Petr Sitař

čtvrtek, 6. březen 2008
20:40

to Martin Štros:
Holešovičky jsem chtěl skusit dneska na oběd. V 11:20 bylo zavřeno. Ovírací doba ve všední dny byla od 15:00. Herold nad hospodou visel a byl také napsán křídou na tabuli vedle zavřených dveří.

Ještě k Rybičkám. To občerstvení se nachází v klasickém paneláku v přízemí. Vchod je z druhé strany než je ulice Jeřábková. Předloni bylo otevřeno po - ne 13:00 - 22:00. Přeji příjemné hledání a hlavně úspěšnější.


napsal(a): Petr Sitař (petr.sitar(a)iol.cz) [Odpovědět]

lada

čtvrtek, 6. březen 2008
20:36

Lada

http://www.beerborec.cz/page.php?page=brand_detail&brandid=52&mesto=Praha%


napsal(a): lada [Odpovědět]

Martin Štros

čtvrtek, 6. březen 2008
18:36

to Petr Sitař: Děkuji moc, o tom jsem nevěděl. Škoda že je to jenom desítka, ale určitě tam někdy zajedu na ochutnávku. Herolda už jsem neměl asi rok a to je velká škoda... ten pivovar se v Česku doslova vytratil :-(
to Luděk: Info je sice vyčerpávající, ale jestliže už s Heroldem skončili, tak asi zbytečné, na Svijany tam nepůjdu...
Nedávno jsem to byl zkusit V Holešovičkách, kde Herolda dřív měli, ale hospoda byla zavřená, ačkoliv měla mít otevřeno dle otvíračky.


napsal(a): Martin Štros [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
04:44


posted by: Inzerce

Petr Sitař

čtvrtek, 6. březen 2008
08:35

to Martin Štros:
U rybiček
Jeřábková 10, Praha - Jižní Město. Dost těžko se to hledá. Já osobně jsem to 100% našel až na třetí pokus. Doporučuji konzultaci s mapou. Je to občerstvení a solárko. Herpld 10 za 17,- je stále na čepu a v únoru 2008 byl mňam!


napsal(a): Petr Sitař [Odpovědět]

Martin Štros

středa, 5. březen 2008
21:28

Pozice Herolda je bohužel v současná době velmi špatná, nevíte, jestli se na něj dá ještě zajít někde v Praze?


napsal(a): Martin Štros [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI