Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Dokonalost spojená s tradicí

Co se píše o pivovarech a pivu


Dokonalost spojená s tradicí

[neděle, 13. květen 2007]

Firma LUKR byla založena v roce 1991 a od svého založení se zabývá servisem a dodávkami v oblasti gastronomie se zaměřením na výčepní technologie, zavedla systém sanitací a stala se na trhu jedničkou v oblasti dodávek pro gastronomii. LUKR INGENEERING proslavila výroba a dodávky staročeských výčepních hlav Lukrovek.

Výčepní hlavy Lukrovky se již staly dominantou řady hospod a restaurací. Spojením zručnosti mistrů několika řemesel při jejich výrobě vzniká nádherný produkt, který nemá svým provedením a kvalitou zpracování u nás konkurenci. Nezbytnou součástí je pak výčepní kohout Nostalgie, kterým jsou osazovány jak Lukrovky, tak ostatní typy výčepních hlav. Výjimečnost tohoto kohoutu a dovednost výčepního dokáže připravit pivo s jedinečnou chutí a pěnou.

"Nosným programem jsou kompletní dodávky pivního tankového hospodářství s nerezovými tanky s vnitřními sterilními vaky, kde systém uchycení pivního vaku je chráněn průmyslovým vzorem," říká Michal Bureš, předseda představenstva LUKR INGENEERING a.s., s tím, že tyto tanky již využívá více než 500 pivnic a restaurací. Současným hitem je nová koncepce čepování piva, kdy host je sám sobě výčepním. "Celý systém rychlovýčepů označený pracovním názvem "Kolotoče" je velmi dokonale technicky propracován a je též chráněn užitným vzorem. Zákazník si sám čepuje pivo na místě, kde sedí, přičemž množství vytočeného piva se automaticky načítá pomocí počítače. Do každého stolu je zavedeno potrubí pro přívod piva, vody a odvod odpadu. Počet míst u stolu i kohoutů na výčepní hlavě lze volit dle požadavků objednatele a koncepčního řešení restaurace. Systém je vybaven řídicím softwarem, měřené hodnoty jsou zpracovávány jak pro účely účtování, tak pro různé podpůrné akce s promítáním na velkoplošné obrazovky a podobně," vysvětluje Bureš.

Zkušenosti ukazují, že tam, kde byl systém zaveden, stoupla několikanásobně spotřeba piva, protože miska s oříšky na stole je velkým pokušením, ale pípa s kvalitním pivem na stole je pokušení mnohem větší, kterému nikdo neodolá. Systém byl v premiéře použit při rozvodech piva v pražské Sazka Aréně, která je světovým unikátem. Spotřebovaly se čtyři kilometry nerezových trubek a pivo je uloženo v tankovně o celkovém obsahu tanků 340 hektolitrů. Speciální rychlopřipojovací uzly umožňují volitelné připojení až 112 výčepů po dvou kohoutech v jednotlivých stáncích. Systém je automaticky řízen z centrálního velínu.

Vlajkovou lodí firmy jsou však v současné době minipivovary, které pomáhají přenést výrobu kvalitního piva plzeňského typu co nejblíže koncovému spotřebiteli a mohou příznivcům zlatého moku poskytnout i širokou nabídku různých speciálních piv. "V uplynulém období jsme tyto minipivovary dodali například do Mexika pro Consorcio Cervecero de Baja nebo do Saigonu ve Vietnamu pro minipivovar Hoavien," vypočítává Bureš.

V tuzemsku staví společnost LUKR INGENEERING centrum Pivovarský dvůr Plzeň na Selské návsi v Plzni-Černicích. Součástí areálu bude restaurační minipivovar "Purkmistr", školicí a kongresové středisko a bowling. "Kromě znovu oživené značky prémiového piva Purkmistr zde bude řada předních českých sládků připravovat další různá speciální a příležitostná piva. Pravidelně zde počítáme s degustacemi a ukázkami vaření piva. Školicí a kongresové středisko se stane dějištěm odborných kurzů a školení pořádaných ve spolupráci s předními odborníky v oblasti pivovarnictví a gastronomie," uzavírá Bureš. Slavnostní otevření minipivovaru včetně vysvěcení varny proběhne 6. června letošního roku. (iHNed)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI