Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Rakovnický pivovar navštívil Radiožurnál

Co se píše o pivovarech a pivu


Rakovnický pivovar navštívil Radiožurnál

[pondělí, 11. září 2006]

V pátek v odpoledních hodinách navštívil prostory rakovnického pivovaru Bakalář Český rozhlas 1 Radiožurnál. Jedenáct pracovníků rozhlasu, vesměs redaktorů v čele s šéfredaktorem Janem Pokorným, si prohlédlo prostory pivovaru a samozřejmě ochutnalo vzorky lahodného moku.

Exkurze

Celou exkurzi včetně přednášky měl na starosti vrchní sládek Oldřich Záruba, který obratně odpovídal na všechny zvídavé otázky osazenstva. Přednášel kousek po kousku celý proces výroby piva.

Zájem

"Zájem o prohlídku pivovaru je opravdu velký. Ozývají se třeba bývalí rakovničtí rodáci a chtějí si pivovar prohlédnout zase v provozu a ochutnat pivo," konstatovala vedoucí obchodního oddělení rakovnického pivovaru Soňa Schwendtová.

Budoucnost

"Provozně je pivovar už hotový. Momentálně pracujeme na opravě budov, pro zlepšení vizuální stránky. Chtěli bychom příští rok v létě udělat oficiální den otevřených dveří pro veřejnost," prozradila plány do budoucna Soňa Schwendtová.

Ochutnávka

Zlatým hřebem celého výletu do pivovaru byla ochutnávka piva spojená s občerstvením v prvním patře administrativní budovy.Ta se protáhla až do půl sedmé večer. "Pivo mají výborné. Určitě se sem zase někdy vrátím," podotkla jedna z účastnic. (Rakovnický deník)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI