Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovary válčí kvůli sudům

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovary válčí kvůli sudům

[neděle, 13. srpen 2006]

Válka mezi pivovary se strhla na západě Čech. Boj o hospody a štamgasty vzplál poté, co na trh se zlatavým mokem na Tachovsku, Domažlicku a Klatovsku vstoupil pivovar z Koutu na Šumavě.

Převahu v hospodách tohoto regionu dříve měly značky pivovarů Chodovar a Plzeňský Prazdroj. A právě pivovarnický gigant z Plzně teď rozjel jednu z bitev. Na Koutský pivovar podal trestní oznámení, že používá jeho sudy. "Máme důvodné podezření, že byl spáchán trestný čin v souvislosti s neoprávněným nakládáním s naším majetkem. Věc vyšetřuje policie," uvedl mluvčí Plzeňského Prazdroje Vladimír Jurina.

"Sudy nejsou jejich, ale moje. Během několika let jsem jich nakoupil ve velkoskladu a u hospodských asi 200. Řádně jsem za ně zaplatil," reagoval majitel Koutského pivovaru Jan Skala. Sudy ale mají na sobě vyražené logo Plzeňského Prazdroje.

"Pivo jsem do těchto sudů stáčel, když jsem pivovar před časem rozjížděl. Abych ale nezavdával příčinu útokům Plzeňského Prazdroje, tak jsem před časem koupil 500 nových čených sudů," řekl Skala.

Prazdroj a Chodovar na něj údajně útočí proto, že ztrácejí trh. "Nelíbí se jim, že moje pivo se v hospodách uchytilo," dodal Skala. Domažlická policie potvrdila, že spor o sudy skutečně vyšetřuje. "Prověřujeme skutečnosti uvedené v trestním oznámení," uvedla policejní mluvčí Vladislava Čejková. (Blesk)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI