Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Opilá Fialka: Nejlepší pivní koktejl

Co se píše o pivovarech a pivu


Opilá Fialka: Nejlepší pivní koktejl

[neděle, 13. květen 2007]

Opilá Fialka, což je pivo Chodovar namíchané s čistou a rybízovou vodkou, barmanským rybízovým sirupem a kúrou z citrónu, byla vítězným drinkem mezinárodní soutěže barmanů.

Tento pivní koktejl ozdobený jahodou a karambolou namíchal na devátém Chodovar Cupu Tomáš Novák z pražské gastronomické střední školy.

"Je to ojedinělá soutěž v republice. Hledali jsme pivovar, který by na to slyšel. Každý sládek měl ale husí kůži z toho, že mu chceme kazit pivo," řekl ředitel soutěže Mojmír Prokeš. Před devíti lety na to kývl Chodovar a z malé soutěže vniklo mezinárodní klání s průvodem barmanů, mažoretkami a alegorickými vozy s koňmi.

Kromě přesvědčivé chuti a barmanské preciznosti baví soutěžící publikum. "Vymýšlejí slogany, básničky, písničky, tancují, převlékají se do kostýmů, střílejí z pistolí, kopou do míčů," řekl Prokeš. Letos byli v Chodové Plané kovbojové, čarodějnice, jeptišky a barové tanečnice.

Mafiánský free style

Tomáš Novák měl na sobě "mafiánský" černý oblek s proužkem, bílý klobouk a kravatu a za zvuku hudby z filmu Chicago předváděl barmanský free style, kdy synchronně se dvěma pomocníky vyhazoval lahve do výšky.

Wampire Dream s klobásou

Ve skupinách, kterých bylo osm, vyhrál drink Wampire Dream. Petra Slunéčková a Nikola Vimrová ze střediska praktické výuky Grandhotelu Pupp ho namíchaly z kořeněného sirupu Monin, energetického drinku Rh plus a griotky a ozdobili "špízem" s chilli papričkami a klobásou.

Podle předsedy Pivního klubu Josefa Voltra se letos za barovým pultem vystřídalo 24 barmanů, zejména studentů ze sedmi hotelových škol, což je o čtvrtinu více než loni. Mezi nimi byli profesionální barmani z Prahy, Mariánských Lázní, Karlovy Varů, Domažlicka a Šumavy. Další ročník bude opět s bavorskou a rakouskou účastí. "Zatím se nám, bohužel, nepodařilo zajistit další postupové kolo. Ta soutěž je ale unikátní jen samotným přátelstvím mezi barmany," dodal Prokeš. (Gurmán)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI