Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Chtějí nabízet vlastní preclíky

Co se píše o pivovarech a pivu


Chtějí nabízet vlastní preclíky

[úterý, 4. říjen 2011]

Komu chybí něco stylového k zakousnutí při posezení u piva, může se těšit na speciální sladové preclíky, které hodlá nabízet Vyškovský pivovar.

První porci pivovarských preclíků mohli ochutnat návštěvníci oslav miliontého vypitého půllitru na vyškovském náměstí o svátku svatého Václava.

Základem pivovarských preclíků je stejný slad, z jakého se vyrábí Vyškovské pivo. „Preclíky byly podle našich instrukcí a z našeho sladu vyvinuté pekařským technologem v Praze. Také tam tuhle várku upekli. Testovali jsme několik variant. Tu, která se nám jevila jako nejchutnější, jsme pak nabízeli na vyškovském náměstí,“ uvedl vedoucí obchodu a marketingu Vyškovského pivovaru Roman Holoubek.

Po úspěšné ochutnávce teď v pivovaru hledají, kdo jim bude nové preclíky pravidelně péct. „Preclíky chceme nabízet trvale, ale zatím k dispozici nejsou. Teprve zahajujeme jednání s místními pekárnami o možnostech dodávání pivovarských preclíků,“ podotkl Holoubek.

Příprava prvních pivovarských preclíků však nebyla jednoduchá a obsahovala spoustu zkoušení a ochutnávání. „Nejtěžším oříškem bylo, abychom docílili jasné chuti po celých sladových zrnkách a preclíky měly vhodnou křehkost,“ poznamenal Holoubek.

Kromě preclíků nabídl pivovar další novinku, kterou je profesionální stočení čerstvého piva do PET lahví. Na rozdíl od džbánků vydrží v lahvích při správném skladování minimálně tři dny. Plnění zajišťují v pivovarské prodejně a v nabídce je zatím...

Pozn. PI: Konec článku na webu Vyškovského deníku z nějakého důvodu, bohužel, chybí. Pokud by však došlo k nápravě této chyby, bude to samozřejmě doplněno i zde.

Zdroj: Vyškovský deník.cz | Autor: Roman Volek

http://vyskovsky.denik.cz/zpravy_region/chteji-nabizet-vlastni-precliky-20111004.html


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI