Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Tmavé pivo Rebel veze z Prahy ocenění v soutěži České pivo 2011

Co se píše o pivovarech a pivu


Tmavé pivo Rebel veze z Prahy ocenění v soutěži České pivo 2011

[neděle, 2. říjen 2011]

Ve čtvrtek 29. září vyhlásili v pražském hotelu Ambassador v rámci Svatováclavské slavnosti českého piva výsledky jedenáctého ročníku soutěže České pivo 2011.

Po zisku prvního místa pro Czech Rebel Beer mezi světlými ležáky v soutěži Dočesná – Žatec přiváží Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod, a. s., na Vysočinu v krátké době za sebou další významné ocenění.

Jedenáctý ročník soutěže České pivo 2011 pořádal Český svaz pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským a zúčastnilo se ho celkem 69 piv, což byl druhý nejvyšší počet v historii soutěže.

„Soutěž se skládá z analytických rozborů a ze dvou kol degustací v dubnu a červnu piv, které hodnotí čtyřiadvacet degustátorů. V komisi vybírali kromě sládků a pivovarských odborníků nejlepší piva také zástupci Chmelařského institutu ze Žatce a Státní zemědělské a potravinářské inspekce z Brna,“ uvedl Milan Janírek, vedoucí prodeje Měšťanského pivovaru Havlíčkův Brod, a. s.

Brodský pivovar získal ocenění v kategorii tmavých piv, když se za nejlepším tmavým pivem, tmavým ležákem Ferdinand z Benešova, umístil Rebel černý na druhém místě. „Výroba tmavého ležáku má v brodském pivovaru dlouhou tradici, začal se vyrábět pod označením Rebel už v letech 1967-68. Značku Rebel pak převzaly i další produkty našeho pivovaru a milovníci zlatavého moku ho tak dnes znají nejen na Vysočině,“ dodal Milan Janírek.

Zdroj: Vysočina News.cz | Autor: Milan Pilař

http://www.vysocina-news.cz/clanek/tmave-pivo-rebel-veze-z-prahy-oceneni-v-soutezi-ceske-pivo-2011/


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

pinkano

neděle, 2. říjen 2011
19:47

pinkano

Jasně.. hlavně, že v tom je pivné kulér v Rebelovi


napsal(a): pinkano [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI