Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovarské odbory zanikly. Nejsou potřeba

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovarské odbory zanikly. Nejsou potřeba

[pátek, 23. září 2011]

Už půl roku pracují zaměstnanci vyškovského pivovaru pod novým vedením. A stejně dlouhou dobu už v pivovaru nefungují odbory, které podle informací Vyškovského deníku Rovnosti zanikly převodem pivovaru z firmy Jihomoravské pivovary na společnost Czech Beverage Industry Company. O znovuzaložení odborů se neuvažuje.

Podle odboráře Martina Obruči zanikly odbory samovolně přechodem pod jinou firmu. „Fungovaly normálně u Jihomoravských pivovarů, teď už ovšem nejsou funkční ani u této společnosti, ani u firmy, která nově pivovar převzala. Momentálně nás zůstalo asi sedm členů, ostatní zaměstnanci v odborech nejsou,“ řekl Obruča.

Znovuzakládat odbory je teď podle něj zbytečné. „Vzhledem k tomu, že se firma teprve rozjíždí, máme nastavenou jasnou linii. Dokud nebude pivovar znovu ziskový, tak stejně odbory nic nevymůžou. Chápeme situaci, v jaké se pivovar ocitl a v jaké je teď nové vedení, a protože se k zaměstnancům chovají slušně, není důvod situaci nějak měnit,“ vysvětlil Obruča.

Jak to bude s odbory vypadat v budoucnu, zatím nedokáže odhadnout. „Může se stát, že je znovu založíme, ale také je možné, že potřeba nebudou, to záleží na situaci. V nejbližší době to každopádně není v plánu,“ podotkl Obruča.

Totéž potvrdil i výkonný ředitel pivovaru Miloš Hrabák. „Zatím za mnou s požadavkem na založení odborů nikdo nepřišel, takže předpokládám, že zaměstnanci došli k názoru, že teď není potřeba odbory znovuzakládat. A jestli se něco chystá, o tom žádné zprávy nemám,“ řekl Hrabák.

Zároveň ředitel připomněl, že pivovar se po několika měsících dostal alespoň na nulu. „Propad jsme zastavili a věříme, že se nám podaří časem dosáhnout toho, že bude pivovar znovu ziskový, jako býval dřív. Snažíme se o to i díky různým akcím v areálu pivovaru, jako byl například Beerfest Vyškov,“ řekl Hrabák.

Vyškovský pivovar funguje pod vedením firmy Czech Beverage Industry Company od letošního jara. Ještě loni byl v takových existenčních problémech, že stát, který ho vlastní, uvažoval o jeho definitivním zrušení. Po několika výběrových řízeních nakonec ministerstvo zemědělství pivovar pronajalo novému nájemci.

Přesto ještě není situace v pivovaru úplně stabilní. Nedávno například policie zahájila trestní stíhání dvou členů někdejšího vedení pivovaru kvůli údajným neprůhledným zakázkám. Jedním z nich je i starosta Jiří Piňos.

Zdroj: Vyškovský deník | Autorka: Markéta Forró | Kráceno

http://vyskovsky.denik.cz/zpravy_region/pivovarske-odbory-zanikly-nejsou-potreba-20110921.html


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI