Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Radegast hlásí rekord v návštěvnosti. Hranice 10 000 padla již v září.

Co se píše o pivovarech a pivu


Radegast hlásí rekord v návštěvnosti. Hranice 10 000 padla již v září.

[pátek, 23. září 2011]

Dnes ve dvě hodiny odpoledne uvítal pivovar Radegast jubilejního 10 tis. návštěvníka. Překvapený Lubomír Viencek z Frýdku-Místku získal od zástupců pivovaru karton piv a tašku s pivními suvenýry. Pivovar letos zcela jistě oslaví rekordní návštěvnost, která se vyšplhala nad hranici deseti tisíc pouze v roce 2009. Na výrazném nárůstu zájmu o návštěvu pivovaru má podíl také moderní návštěvnické centrum, které v září slaví roční výročí svého otevření.

V roce 2010 prošlo pivovarem Radegast 9 088 lidí. Letos to bude výrazně více, protože už 21. září v Nošovicích přivítali desítitisícího návštěvníka. "K růstu zájmu o exkurzi pivovarem určitě přispělo otevření návštěvnického centra s prodejnou, které přineslo zájemcům o pivovar další zážitky, široký sortiment dárků s pivní tematikou i potřebný komfort. Ohlasy na podobu centra jsou velmi pozitivní, a to od českých i zahraničních návštěvníků," řekl manažer pivovaru Radegast Ivo Kaňák.

Jubilejním desítitisícím návštěvníkem se stal Lubomír Viencek z Frýdku-Místku, který je v důchodu. V pivovaru už byl několikrát, ale návštěvnické centrum viděl dnes poprvé.

Většina návštěvníků přijíždí do Nošovic z tuzemska. Pivo vařené tradičním postupem však láká i zahraniční turisty. Nejsilnější skupinou jsou Poláci, kterých letos dorazilo do Radegastu takřka 1 000. Mezi návštěvníky nechybí ani turisté z Velké Británie, USA či Austrálie.

Rok 2011 zatím vypadá v oblasti cestovního ruchu pro Moravskoslezský kraj velmi slibně. Po takřka dvou letech sníženého zájmu o sever Moravy se od konce roku 2010 počet turistů stále zvyšuje. Ve druhém čtvrtletí roku 2011 navštívilo kraj meziročně o 4,5 % více lidí.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje

http://www.prazdroj.cz/cz/pro-media/aktualne/1030%22%3ERadegast


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI