Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Blíží se Pivní pouť v Černé Hoře na Blanensku

Co se píše o pivovarech a pivu


Blíží se Pivní pouť v Černé Hoře na Blanensku

[úterý, 20. září 2011]

Již tuto sobotu 24. září 2011 přijedou do Černé Hory na Blanensku Xindl X, MIG 21, BUTY, Gipsy.cz, Katarína Knechtová a mnoho dalších. Vystoupí na již 15. ročníku Pivní pouti, kterou pořádá černohorský pivovar.

Jak název napovídá, Pivní pouť bude v prvé řadě oslavou zlatavého moku. Pro návštěvníky budou připraveny prohlídky pivovarem a také celý sortiment piv a limonád. „Pivo a nealkoholické nápoje potečou z 88 píp na 19 místech uvnitř pivovaru a návštěvníci budou moci ochutnat mimo jiné také Svatováclavský pšeničný speciál, který zde letos bude mít premiéru, neboť hospody jej budou nabízet až od 27. září,“ uvedl Bořivoj Bartoněk, obchodní ředitel Pivovaru Černá Hora.

Svatováclavský pšeničný 13% speciál je svrchně kvašené pivo, při jehož výrobě se používá minimálně jedna polovina sladu připraveného z pšenice. Je charakteristický osvěžující kořeněnou a ovocnou chutí a světlou až slámovou barvou s neprůhledným zákalem, který způsobuje živá kultura rozptýlených pivovarských kvasinek.

Doprovodný program bude probíhat na dvou pódiích, od 11 hodin na nádvoří pivovaru a od 13 hodin také na „výletišti“ nad pivovarem. Vystoupí Rangers – Plavci, Turbo, BUTY, Xindl X, Pozdní sběr, Katarína Knechtová, Gipsy.cz, Tereza Černochová a Mig 21. Pro nejmenší návštěvníky bude kromě limonád připraveno také vystoupení Michala Nesvadby, bublinková show a Kamarádi. Celý den zakončí ohňostroj. Vstupné na obě pódia bude činit 170 Kč, děti do 140 cm budou mít vstup zdarma. Půllitr piva bude stát 20 Kč.

Nedílnou součástí Pivní pouti budou i stánky s občerstvením. Pro sběratele pivních suvenýrů, ale i běžné zájemce bude připraven stánek s propagačními materiály, kde bude možné si zakoupit také unikátní sklenici s emblémem 15. ročníku Pivní pouti a datem 24. 9. 2011.

Do Černé Hory bude zajištěna autobusová doprava navazující na příjezdy a odjezdy osobních vlaků v nedalekém Rájci-Jestřebí. Z Rájce-Jestřebí bude autobus odjíždět do Černé Hory každou hodinu od 9.45, zpět z Černé Hory do Rájce-Jestřebí bude autobus odjíždět vždy v celou hodinu od 14.00 do 21.00.

Zdroj: Tisková zpráva K Brewery


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Alk

úterý, 20. září 2011
16:52

Ta cena je zase kudla do zad hospodám a restauracím. Učit lidi pít "zadarmo" je od pivovarů pěkné svinstvo... Není divu, že pak pijí levný hnusy z pet lahví a do hospod chodí málo. Dvacku nestojí v hospodě ani Matonka...


napsal(a): Alk [Odpovědět]

JzB

úterý, 20. září 2011
18:48

to Alk: Tudlevá někdo na webu vyškovského piva nadával, že na akci v pivovaru je 25 Kč za pivo moc. Zavděčit se prostě nejde:) A 20 Kč mi extra málo nepřipadá, obzvláště v daném kraji.


napsal(a): JzB [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI