Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

V centru Nošovic bylo živo na Dni Radegasta

Co se píše o pivovarech a pivu


V centru Nošovic bylo živo na Dni Radegasta

[pondělí, 12. září 2011]

Radegast den v Nošovicích opět přilákal tisíce návštěvníků, v centru obce se v sobotu bavili lidé z celého regionu.

Pořadatelé připravili program na čtyřech scénách, otevřeno bylo i Návštěvnické centrum a nechyběly prohlídky pivovaru. Na své si přišli rovněž fanoušci české hudební scény. „Přišly jsme kvůli pivu, máme ho rády a chceme, aby tady bylo dál,“ poznamenala 37letá Petra Šimánková. Její kamarádka Regína podle svých slov přišla „na Péťu“, tedy Petra Koláře, jehož večerní koncert měl patřit k vrcholům celé akce. „Nebudeme sedět na zahradě, když nám to tu řeve za rohem,“ shodly se ženy z Nošovic.

S rodinou přijel Pavel Vlosok z Řeky. „Jsme tady s dcerkami, ony jdou za hudbou – Xindl X a tak. My už jsme tu byli loni. Je tu moc lidí, jsou řady na pivo, ale asi to tak má být. Když je dobře, přijde jich hodně,“ shrnul Vlosok.

Radegast den láká všechny generace. Jen z Frýdku-Místku dorazily davy lidí, mezi nimi osmapadesátiletý Karel Stuchlík. „Je to tradiční akce, dá se říct, že tady jezdím každý rok. Muzika mě baví,“ řekl cestou na jeden z koncertů na scéně A.

Přišly jsme, protože je tady dobře. Přišly jsme na všechny,“ pravila 14letá Sára Jílková, která u pódia čekala s kamarádkou Pavlou Novákovou na koncert Xindla X. Podle dívek jde o nejlepší akci v roce, mimo jiné proto, že v davu vždy potkají mnoho známých a kamarádů. „Ten chaos nám nevadí,“ podotkla Nováková k situaci na hlavní silnici, kde se doprava kvůli chodcům občas zcela zastavila.

Fotogalerii naleznete zde...

Zdroj: Frýdeckomístecký a třinecký deník | Autor: Marek Cholewa

http://fm.denik.cz/zpravy_region/20110910radegast-den-nosovice.html


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI