Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Ve Žďáře vede pivo a Olšiakovy plastiky

Co se píše o pivovarech a pivu


Ve Žďáře vede pivo a Olšiakovy plastiky

[čtvrtek, 8. září 2011]

Nový žďárský propagační materiál – pivo nazvané Santiniho hvězda – se bude zanedlouho distribuovat po celém kraji Vysočina.

Foto

Ve žďárském klášteře se pivo od středověku vařilo, takže nápad dát Žďáru pivo vychází z reálného základu“ vysvětluje vhodnost nového propagačního materiálu první místostarosta Jaromír Brychta a dodává: „Je to můj nápad a jsem na něj hrdý. Je to výborný propagační materiál pro město, je určitě lepší než obligátní propisky, čepice nebo tričko s nápisem. To mají všude. Ale pivo ne. A přitom je to věc dobrá a taky praktická.

Pivo Žďárská hvězda už bylo už před nedávnem Žďárákům představeno. Nyní se město domluvilo na další spolupráci s Havlíčkobrodským pivovarem. Pivovar bude zatím vyrábět pěnivý mok a etikety. „Ještě ale stále nemáme kartony, zatím máme jen prototyp. A byli bychom rádi, kdyby ochranná známka Žďárská hvězda dostala licenci na některé další výrobky,“ říká první místostarosta a senátorka a starostka Žďáru nad Sázavou Dagmar Zvěřinová jej doplňuje: „Dovedu si představit, že by k tomu dělali například pivní tácky a slunečníky. Byla by to propagace spojená výhradně s prodejem piva.

Foto

Město uvažovalo nad čtyřmi variantami distribuce. Vyvážet pivo Žďárskou hvězdu po celé republice, popřípadě i do zahraničí, distribuovat je v rámci kraje Vysočina, okresu nebo pouze v samotném městě. „Souhlasili jsme s distribucí v kraji Vysočina, distribuovat to bude Havlíčkobrodský pivovar. Podle našich dosavadních zkušeností je o žďárské pivo zájem, to, co jsme měli, už máme pryč,“ pochvaluje si nový propagační materiál Dagmar Zvěřinová, která ale vzápětí dodává: „Pravdou ovšem je, že nyní je ještě turistická sezóna a nepředpokládáme, že v zimě by se zájem nějak navýšil. Ale budeme rádi, když budeme připraveni na následující sezónu."

Santiniho hvězda není pouze letošním žďárským hitem. V příštích letech bude podle slov Jaromíra Brychty spojována se sérií oslav. „Nadcházející rok budeme slavit dvě stě devadesát let od postavení kostela sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře (1722), v roce 2013 to bude dvě stě devadesát let od úmrtí Santiniho (1723) a o rok později bude Zelená hora slavit dvacet let od přijetí do seznamu Unesco.

Město Žďár nad Sázavou začíná být v propagačních materiálech doslova přeborníkem a s nejedním slaví velké úspěchy. Mimo piva Santiniho hvězda byl v poslední době velmi kladně přijat i soubor pohlednic, na nichž jsou vyobrazeny plastiky Michala Olšiaka. K nim patří také názorná mapka, kde kterou skulpturu najít. „Překvapilo nás, že to oceňují nejvíce rodiny s dětmi. Zajedou si tam na kole, vyfotí se u sochy,“ přitakává starostka.

Zdroj: Žďárské vrchy | Autorka: Helena Zelená Křížová

http://www.zdarskevrchy.cz/component/content/article/6005-ve-zdare-vede-pivo-a-olsiakovy-plastiky


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI