Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

V pivovaru tleskali závodníkům s ficáky

Co se píše o pivovarech a pivu


V pivovaru tleskali závodníkům s ficáky

[středa, 13. červenec 2005]

Nádvoří rodinného pivovaru patřilo v sobotu 9. ročníku Mistrovství Evropy v koulení pivních sudů. Dvoučlenná družstva musela pohánět dřevěné sudy ficáky, nebo-li dřevěnými tyčemi, co nejrychleji do cíle. Muži běželi pivní míli, což je 600 metrů, ženy měly trať poloviční. Klání pořádal Český svaz malých nezávislých pivovarů ve spolupráci s rodinným pivovarem Chodovar.

Závody zahájili starosta Chodové Plané Pavel Vopat a Boris Damzog, první muž na radnici družebního bavorského Störnsteinu. K rozběhům se postavilo osm smíšených, stejný počet ženských a dvacet družstev mužů z Německa, Velké Británie a České republiky. V horku slunečného dne to neměli jednoduché. Nebyla nouze o dramatické momenty, ale projevila se vůle dobře reprezentovat. Na startu byli i závodníci, kteří nastoupili na poslední chvíli, například chodovoplánští hasiči.

"Vlastimil Heteš a Jiří Oravec byli náhradníky, ale podali dobrý výkon a zaslouží uznání," pochválil je trenér Ivan Mejta.

Organizátoři připravili také doprovodné programy, například cyklistickou jízdu z Březové u Sokolova do Chodové Plané, parní vlak z Plzně, setkání majitelů vozů Mini Cooper a pro děti dětskou zahradu s nejrůznějšími soutěžemi.

Nechyběla ani prohlídka pivovaru a vodník Pivílko (Jaroslav Vatter) čepoval u kašny pivo.

Vůbec poprvé se konal závod na kolečkových in-line bruslích. Závodníci museli dopravit tác s poháry Il-sana do cíle bez vylití. Vítězem byl František Vondra z Plzně, druhý Radim Macháček z Mar. Lázní a třetí domácí Jiří Plevka ml., který byl s umístěním maximálně spokojen.

Finálové výsledky koulení - Ženy: 1. Burton College/Chodovar (Christine Norris, Yvona Plevková), 2. Pivovar U Fleků (Monika Vybíralová, Karolína Chramosilová), 3. Linde Technoplyn (Kateřina Kovaříková, Růžena Solarová).

Smíšená mužstva: 1.Burton College (Keith a Christine Norris), 2. Hospoda Na dílech (Vojtěch Plevka, Lenka Prokešová), 3. Chmelařství Lupulino (Dana Štorková, Sheard Graeme - nejvzdálenější účastník z Austrálie!)

Muži: 1. Křelovice (Stanislav Hausner, Jan Šild), 2. Burton College/Chodovar (Keith Norris, Vojtěch Plevka), 3. Pivní klub II. (Josef Velát, Jan Röhrich). (Tachovský deník)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI