Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Stříbrná medaile pro pivo Schwarzenberg

Co se píše o pivovarech a pivu


Stříbrná medaile pro pivo Schwarzenberg

[úterý, 6. září 2011]

Do jihočeského Pivovaru Protivín putuje prestižní ocenění z odborné degustační soutěže Dočesná 2011. Její porota o uplynulém víkendu udělila stříbrnou medaili světlému výčepnímu pivu Schwarzenberg 10 %.

Z ocenění mám já i všichni moji kolegové radost. Bereme jej jako důkaz, že naše pivo vaříme dobře, a to nás motivuje v dalším úsilí,“ uvedl Michal Voldřich, sládek protivínského pivovaru.

Odborná degustační soutěž Dočesná probíhá již tradičně pod záštitou Chmelařského institutu v Žatci, a to při příležitosti Žateckých slavností. Do letošního 54. ročníku se přihlásilo 35 pivovarů s rekordními 196 vzorky piv.

Výčepní pivo Schwarzenberg tímto úspěchem navazuje na výsledky z letošního Piva České republiky a loňské Dočesné, na kterých obsadilo také druhé místo. Pozadu nezůstávají ani další protivínská piva - Prácheňská Perla získala druhé nejvyšší ocenění v kláních Znojemský hrozen 2010 a Sdružení přátel piva 2010. Úspěchy pak sklízí také vlajková loď celé skupiny značka Lobkowicz, která si odvezla ocenění například ze soutěží Pivo České republiky 2011 (3. místo pro Lobkowicz Premium Nealko), Australian International Beer Awards 2011 (3. místo pro Lobkowicz Premium i Lobkowicz Premium Nealko) či Zlatý pohár PIVEX – PIVO 2011 (Certifikáty za vyrovnanou kvalitu v obou kolech soutěže pro Lobkowicz Premium, Lobkowicz Premium Nealko i pivo Merlin).

Zdroj: Tisková zpráva K Brewery


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI