Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Na Záhorí vám načapujú aj canabis

Co se píše o pivovarech a pivu


Na Záhorí vám načapujú aj canabis

[úterý, 28. červen 2011]

Neuveriteľné! Až 14 druhov piva varia tretí mesiac v reštauračnom pivovare v Prievaloch na Záhorí! Čapujú svetlé, polotmavé a tmavé. Na štvrtej pípe striedajú špeciálne pivá: pšenično–kvasinkové, višňové, zázvorové, čučoriedkové, medové, aj horký pomaranč. Nájdete tu aj pivo s chuťou canabisu.

V takmer 400-ročnej budove Šandorfského šenku v Prievaloch si manželia Dana a Milan Bílikovci pivo varia sami. Neboli spokojní s kvalitou piva, ktoré bežne dostať, tak sa rozhodli všetko zmeniť. „Rozbehnúť pivovar nám pomohol svetoznámy český sládek Josef Krýsl,“ opisuje začiatky Milan Bílek.

Foto

Manželia sa rozhodli experimentovať a okrem klasických variť pivo s chuťami ovocia, medu, kávy, mojita, ale aj canabisu. Mesačne vyrobia 5-tisíc litrov a do fliaš ho plnia ručne.

Nápoj dávnych čias

Pivo canabis vyrábajú podľa starej receptúry. Je nasle- dovníkom bylinných pív varených v dávnych časoch. Pripomína staré keltské pivo.

Foto

Bez halucinogénov

Jedinečná chuť vzniká kombinovaním konopy s niekoľkými druhmi bylín. Tie sa sušené lúhujú v liehu,“ opisuje výrobu netradičného piva Bílek. „Halucinogénnu látku THC, ktorú konopa obsahuje, však v našom pive nehľadajte,“ s úsmevom dodá Bílek. Podľa neho je konopa, ktorú pridávajú do piva, už zbavená halucinogénu.

Foto

Zdroj: Pluska.sk | Autor a foto: Jozef Vojčiniak

http://www.pluska.sk/zaujimavosti/na-zahori-vam-nacapuju-aj-canabis.html


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

kamil

středa, 26. září 2012
10:50

Ako robite leziak ked namate leziacke tanky.Vase ochutene piva sme mali na rozbore a urcite nie su prirodne.


napsal(a): kamil [Odpovědět]

jobras

úterý, 28. červen 2011
11:38

Neuveriteľné! Až 14 druhov piva varia tretí mesiac v reštauračnom pivovare v Prievaloch na Záhorí!Jak to v daných kapacitách a při uváděném měsičním výstavu 50hl pak zvládají?
Je rozdíl pivo vyrobit a hotové pivo ochutit různými extrakty a sirupy..Např. z nabídky piv - Klasický ležiak s príjemnou višňovou chuťou, zladený vôňou višňového dreva a mandlí,pivo českého typu.
A jak se takové pivo českého typu vyrábí?Nemělo by se pojmem české pivo troochu šetřit?


napsal(a): jobras (jobras(a)seznam.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI