Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Prazdroj pošle pivo na 85 letních festivalů

Co se píše o pivovarech a pivu


Prazdroj pošle pivo na 85 letních festivalů

[úterý, 21. červen 2011]

Plzeňský Prazdroj, který spolupracuje s cca 70 % velkých hudebních festivalů v České republice, připravuje pivo i na letošní sérii 85 připravovaných velkých akcí i více než 200 menších hudebních akcí. Největší zastoupení bude mít pivo Gambrinus, ale také ležák Pilsner Urquell uzavře letošní hudební sezonu na vyhlášeném Pilsner Festu 26. -27. srpna.

Nejčastěji se na hudebních festivalech prezentuje značka Gambrinus, letos uhasí žízeň návštěvníků 80 velkých hudebních akcí. Gambrinus spolupracuje s některými vyhlášenými festivaly již dlouhá léta. Například s třineckou Nocí plnou hvězd se spojil již v roce 1995 a patří k ní dodnes.

Vedle obvyklé podpory velkých hudebních festivalů jako United Islands v Praze doprovodíme již tradičně také letní i podzimní turné skupiny Tři sestry, která letos vstoupí do Beatové síně slávy. Navíc frontman Lou Fanánek vystupuje letos v kostýmu Pan pivo, to je parádní záležitost. Naše pivo bude i na dalších hudebních akcích, například an koncertech v nádherném areálu Lokte nad Ohří či na Buchlovském létě,“ říká Vladimír Kleisner, manažer Plzeňského Prazdroje, který má tuto oblast v Prazdroji na starost.

Na akcích s návštěvností až několik desítek tisíc lidí se vyčepuje několik set hektolitrů piva, což klade velké nároky na zajištění stanů, výčepů a udržení odpovídající kvality piva. Prazdroj proto řeší na základě reálné situace mimo jiné i s pořadateli optimální uskladnění piva, aby se dostalo k návštěvníkům v co nejlepší kondici. Správné rozvržení umístění výčepů musí odpovídat předpokládané návštěvnosti. Množství sudů a výčepů kalkuluje Prazdroj podle zkušeností z minulých let. Skladba nabídky piv je sestavena podle programu, atraktivity účinkujících skupin a hudebního žánru, ale také podle místa konání. Zajímavostí je, že se pracuje s poměrně aktuálními předpověďmi počasí, které ovlivňují nejen množství piva, ale také skladbu nabídky.

Na největších a nejnavštěvovanějších festivalech je k dispozici až dvě stě výčepních kohoutů. V případě potřeby, kdy by například došlo k termínové kolizi dvou velkých festivalů, by Prazdroj mohl čepovat současně z téměř 500 výčepních kohoutů. Dobrý servis a odbornou znalost proto chválí také pořadatelé festivalů. „S Plzeňským Prazdrojem spolupracujeme od začátků festivalu a jsme s jeho přístupem velmi spokojeni. Důležitou roli hraje také technické zázemí pro tyto akce, které, dovoluji si tvrdit, má Prazdroj nejlepší mezi všemi pivovary,“ uvedl ke spolupráci s pivovarem hlavní organizátor festivalu Benátská noc Pavel Mikez.

Díky tomu například na loňském Pilsner Festu, jedné z největších západočeských open-air hudebních akcí, zvládli bez problému vyčepovat rekordních 150.000 piv.

Piva ve stanech Plzeňského Prazdroje se letos celkem objeví přibližně na 300 akcích, s předpokládanou návštěvností 1,5 milionu návštěvníků a odhadovanou výtočí 19 tisíc hektolitrů piva včetně nealkoholického Birellu. Pro letošní sezonu Prazdroj opět počítá s využitím speciálních tepelně izolovaných pivních cisteren, především na opravdu velkých akcích typu Masters of Rock ve Vizovicích. Na všech těchto akcích bude pivo čepovat výhradně personál pořadatele či firem, které zajišťují gastroservis.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje | Autor: Jiří Mareček

http://www.prazdroj.cz/cz/pro-media/aktualne/987%22%3EPrazdroj

[SABMiller] 15:05 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Džordž

úterý, 21. červen 2011
23:23

Džordž

Začátkem června jsem byl na metalfestu v Plzni, všude tam byl Gambrinus (jeden stánek s Prazdrojem a dlouhou frontou byl výjimkou). Naštěstí tam byl i stánek s dobrým moravským vínem ::lol


ICQ: 365234863

napsal(a): Džordž [Odpovědět]

orca

úterý, 21. červen 2011
23:05

orca

Jednoznačně VELMI špatná zpráva...... :ble:


napsal(a): orca [Odpovědět]

honza1205

úterý, 21. červen 2011
21:31

honza1205

Prazdroj v kondici.Něco mi na tom spojení nehraje ::lol


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]

Masakr

úterý, 21. červen 2011
19:14

Těm chlemtačům na fesťákách to nevadí,a když člověk vidí jak to tam čepují tak je snad lepší,že tam daj Plzeňské patoky,než aby se tam kurvilo něco dobrého,to už by byla škoda.


napsal(a): Masakr (rambleon(a)centrum.cz) [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
21:29


posted by: Inzerce

Dan

úterý, 21. červen 2011
16:37

Dan

"Skladba nabídky piv je sestavena podle programu, atraktivity účinkujících skupin a hudebního žánru, ale také podle místa konání. Zajímavostí je, že se pracuje s poměrně aktuálními předpověďmi počasí"

To musí být opravdu náročné, rozhodnout jestli z té "obsáhlé" nabídky zvolit Gh9, nebo PU11...
A jak se ošetřuje takové mrtvé, prázdné sterilní pivo, aby bylo "v kondici"? :D


napsal(a): Dan [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI