Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Na dni Kozla se vypilo přes 26 000 piv

Co se píše o pivovarech a pivu


Na dni Kozla se vypilo přes 26 000 piv

[pondělí, 13. červen 2011]

Na tradiční Den Kozla, který se konal v sobotu ve Velkých Popovicích, přišlo podle odhadů pořadatelů přes 15 000 návštěvníků. Ti se mohli po roce práce odměnit oroseným speciálním polotmavým nefiltrovaným nepasterizovaným ležákem Fachman, uvařeným jednou v roce u příležitosti Dne Kozla. V sobotu se vypilo rekordní množství 26 500 piv včetně speciálu Fachman. Jedná se o největší výtoč v historii Dne Kozla.

Více než 1700 lidí si prošlo návštěvnickou trasu v pivovaru a přes 3500 lidí se zapojilo do stavby dřevěné Kozlí hospůdky, která vznikla v průběhu tohoto dne: „Každý z návštěvníků měl možnost napsat osobní vzkaz na šindel, který řemeslníci následně umístili na střeše hospůdky. Ta se stala součástí pivovaru a v průběhu roku bude sloužit všem návštěvníkům Kozlích akcí,“ slibuje manažer pivovaru Velkopopovický Kozel, Jaroslav Hacko.

Starostka Velkých Popovic, Martina Čermáková, obdržela jako dárek městu dvě dřevěné sochy Kozlů vytvořené profesionálními dřevosochaři. Mohutné sochy se stanou symbolickými strážci, kteří budou stát před branami města a vítat všechny nové návštěvníky.

Svou show uchvátil všechny přítomné světový rekordman v profesionálních dřevorubeckých disciplínách, Martin Komárek. Tancechtiví pivaři se zapojili do chytlavých songů kapel Yo Yo Band, Šlapeto a Děda Mládek Illegal Band. Přes tisícovka návštěvníků využila možnosti svést se do Velkých Popovic a zpět do Prahy historickým parním vlakem Zelený Anton.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje | Ogilvy Public Relations


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Masakr

pondělí, 13. červen 2011
19:51

Je vidět,že jim opravdu chutnalo,jak se říká,dobrého pomálu:-)


napsal(a): Masakr (rambleon(a)centrum.cz) [Odpovědět]

Maxič

pondělí, 13. červen 2011
16:34

Maxič

Jestli dobře počítám, tak to vychází cca na osobu 1 velké a jedno malé pivo....(26500piv, 15000lidí). Jo ono to bylo v Popovicích....Tak to už ten průměr chápu.... :-)


napsal(a): Maxič [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI