Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar nasbíral tři medaile

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar nasbíral tři medaile

[čtvrtek, 9. červen 2011]

Několik medailových ocenění si přivezli zástupci Rodinného pivovaru Chodovar Chodová Planá ze Slavností piva, které se uskutečnily v Českých Budějovicích.

V konkurenci dvou set pivních značek z Česka i ze Slovenska jedno chodovoplánské pivo svoji kategorii vyhrálo a další dvě se umístily na druhé příčce.

Odbornou degustační soutěž pořádá každoročně ministerstvo zemědělství ve spolupráci s budějovickým výstavištěm. V soutěži, ve které bylo v jednotlivých kategoriích přihlášeno přibližně dvě stě pivních značek z České republiky a ze Slovenska získal náš pivovar pro svá piva postupně tři ocenění s titulem Pivo České republiky 2011,“ upřesnil marketingový ředitel pivovaru Jiří Plevka.

Chodovar získal první místo za pivo Zámecké černé a druhé místo za světlé výčepní pivo Pašerák. V hodnocení českých novinářů pak skončil na druhém místě Skalní ležák.

Tento úspěch jde na vrub především našemu sládkovi Janu Plevkovi. Je to uznání profese, protože v odborné porotě zasedli většinou sládkové a obchodní ředitelé z českých pivovarů,“ doplnil Plevka s tím, že vzorky piva hodnotila přibližně třicetičlenná porota.

Pro Chodovar ale nejsou ocenění novinkou. Černé chodovoplánské pivo zvítězilo již několikrát, také Skalní ležák už dvakrát získal první cenu. „Poprvé byl oceněn Pašerák, což je relativně novinka, neboť tento název používáme od loňského roku,“ vysvětlil ředitel.

I když bylo toto pivo na druhém místě, dá se konstatovat, že je nejlepším pivem v Čechách, neboť první příčka patří jednomu moravskému pivu.

Rodinný pivovar přihlásil do soutěží ještě další svoje výrobky a všechny se dočkaly čelních umístění. „Naše nealko pivo skončilo na čtvrtém místě a do soutěže jsme přihlásili také pivo Prezident. To se také dostalo mezi finálové vzorky. Tolik umístění na předních místech letos v Budějovicích jiný pivovar nezískal,“ informoval Jiří Plevka.

Foto

Chodovoplánský pivovar na letošní sezonu nechystá speciální novinky. „Ale začíná se rýsovat letošní hit, který je oblíbený hlavně mezi cykloturisty. Stal se jím radler, který náš barman dokáže namíchat v několika odstínech,“ uvedl ředitel.

Zdroj: Tachovský deník | Autor: Jiří Kohout | Foto: Jiří Plevka

http://tachovsky.denik.cz/zpravy_region/pivovar-nasbiral-tri-medaile20110608.html


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI