Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Radegast získal stříbro na prestižní soutěži v Austrálii

Co se píše o pivovarech a pivu


Radegast získal stříbro na prestižní soutěži v Austrálii

[sobota, 28. květen 2011]

Umění nošovických sládků ocenila porota přední světové soutěže Australian International Beer Awards, která proběhla v Melbourne. Pivu Radegast Premium udělila v kategorii piv plzeňského typu stříbrnou medaili. Soutěže se letos zúčastnilo 241 pivovarů z 34 zemí světa. Takřka padesátičlenná mezinárodní odborná porota porovnávala 1 195 piv.

Australská soutěž pořádaná Královskou zemědělskou společností ve Victorii má ve světě velký zvuk. Je to třetí největší profesionální pivní soutěž na světě.

Na medaili dosáhne na této soutěži jen pivo splňující náročné parametry kvality. Kombinace špičkových surovin a tradičního způsobu vaření nám vynesla už třetí medaili v řadě,“ upozornil manažer pivovaru Radegast Ivo Kaňák na skutečnost, že v předchozích dvou ročnících si pivo Radegast Premium také odvezlo cenný kov. V obou případech to byl bronz.

Úspěchy potvrzují, že na Moravě pijeme pivo, které chutná i daleko za hranicemi. To je důvod být na něj i náš region hrdý,“ dodal Ivo Kaňák

Australian International Beer Awards byla založena v roce 1993. Ve spolupráci s University of Ballart ji pořádá Královská zemědělská společnost se sídlem ve Victorii. Postupem času se vypracovala na pozici jedné z nejrespektovanějších soutěží na světě.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

vrána

neděle, 29. květen 2011
23:39

vrána

To asi musela ta ostatní piva vypadat... nebo že by se snad pro soutěže vařilo něco jiného, než pro Kaufhlady a Blídly? :-D


ICQ: 153647890

napsal(a): vrána [Odpovědět]

ladin

sobota, 28. květen 2011
23:59

http://www.beerawards.com/pdfs/AIBA%20Cataloge%202011%20Final%20V.3.pdf

A dalsi dny budou nasledovat tiskove zpravy o stribrnych medailich pro Kozel Premium, Kozel Medium, Gambrihnus Excelent, Gambrihnus Premium, bronz pro Lobkowitz Premium i nealko, Gambrihnus 9, Master tmavy i zlaty (oba z Popovic). To mame tak na dva tydny vystarano. Jak se zadava klavesovou zkratkou blijici smajlik?

Nevite, proc se maji za povinnost nosovicti pri kazde zmince o slezskem pivovaru rici alespon jednou neco moravskeho?


napsal(a): ladin [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI