Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

V sobotu 7. května začnou v Havířově boje v amatérském fotbalovém Poháru Ostravaru

Co se píše o pivovarech a pivu


V sobotu 7. května začnou v Havířově boje v amatérském fotbalovém Poháru Ostravaru

[středa, 4. květen 2011]

Do jednoho z největších amatérských fotbalových turnajů v dějinách Moravskoslezského kraje se přihlásilo více než 500 týmů!

Již tuto sobotu 7.5. 2011 v 10.00 odstartují na náměstí Republiky v Havířově boje v amatérském fotbalovém Poháru Ostravaru, ve kterém si může ve třech severomoravských městech zahrát až 128 týmů. Celkový vítěz Poháru Ostravaru vzejde z finálového turnaje dvanácti nejlepších mužstev, který se bude konat na Bazalech v září letošního roku.

Fotbal a pivo patří odjakživa k sobě. Potvrdilo se to i tentokrát. Když ostravský pivovar v březnu vyhlásil vlastní fotbalový pohár, trefil se do černého: během jednoho a půl měsíce se do něj přihlásilo více než 500 místních part.

Kdybychom chtěli uspokojit všechny zájemce, musel by mít náš turnaj přibližně čtyřikrát větší kapacitu,“ říká manažerka značky Ostravar Martina Bučková. „Musím se přiznat, že tak velký zájem nás opravdu mile potěšil“, dodává. Především časové možnosti limitují maximální množství zúčastněných.

Připraveny jsou 3 turnaje a velké finále na Bazalech

Vzhledem k počtu účastníků organizační tým Poháru Ostravaru stanovil jako preferované hrací schéma turnaje vyřazovacího pavouka. Týmy budou rozděleny do tří takovýchto pavouků po 32 nebo 64 účastnících podle dějiště turnajového klání.

Mužstva si mohla vybrat, zda chtěla hrát turnaj v Havířově, Opavě nebo Ostravě, kde bude kvůli velkému zájmu připravena dvojnásobná kapacita hřišť,“ vysvětlila Martina Bučková. „První čtyři týmy z každého turnaje pak postoupí do velkého finále, jehož konání je naplánováno na září. Finále týmy odehrají na Bazalech.

Vítězná parta, která Pohár Ostravaru v září vybojuje, získá finanční prémii 30.000,- Kč a k tomu navíc unikátní trofej v podobě padesáticentimetrového poháru opatřeného 2 pípami, z něhož lze rovnou čepovat pivo a samozřejmě také pivo Ostravar.

Začíná se v Havířově

Místem konání prvního turnaje bude v sobotu 7. května Havířov. Hrát se zde bude na speciálně vytvořeném hřišti o rozměru 10x15 metrů, které Ostravar postaví přímo uprostřed města na náměstí Republiky.

První zápas má výkop v 10.00. Celkem v Havířově plánujeme odehrát v sobotu 31 utkání,“ říká Zuzana Cieciotková z organizačního týmu pivovaru Ostravar a dodává, že přesný počet zápasů bude záležet na skutečném počtu mužstev, která do Havířova nakonec dorazí. Cieciotková odhaduje, že finálový zápas by se mohl uskutečnit přibližně po 17. hodině. Bude samozřejmě záležet na počtu odehraných zápasů a počtu prodloužení.„Vítěz havířovského turnaje obdrží pozvánku na finálový turnaj na Bazalech“ uvádí Cieciotková.

Na finálový turnaj postoupí kromě vítězného týmu i další 3 mužstva. Všechny postoupivší party kromě pozvánky na finálový turnaj obdrží pivo z produkce ostravského pivovaru, dresy s vlastním logem a fotbalové míče, které věnuje FC Baník Ostrava.

Pivo a doprovodný program pro diváky

Ostravar v sobotu nezapomene ani na fanoušky. „Pro všechny, kteří na náměstí Republiky zavítají jako diváci, máme připraven bohatý doprovodný program a řadu soutěží, v nichž mohou fanoušci vyhrát drobné výhry,“ říká Zuzana Cieciotková.

Součástí fotbalové zóny Ostravaru budou kromě vybudovaného turnajového hřiště také nejrůznější fotbalové atrakce jako např Nintendo kopaná, střelba na nafukovací bránu nebo stolní fotbálek. Chybět nebudou ani moderovaná hudební produkce a pivní stany, ve kterých Ostravar nabídne příchozím Ostravar Original a Staropramen Nealko, stejně jako speciality z grilu.

Další kola fotbalového poháru Ostravar jsou naplánována na 14. 5. v Opavě a 21. 5. v Ostravě,“ říká závěrem Zuzana Cieciotková z pivovaru Ostravar

Zdroj: Tisková zpráva Pivovarů Staropramen


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI