Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Staropramen vstupuje do progresivního segmentu PET lahví

Co se píše o pivovarech a pivu


Staropramen vstupuje do progresivního segmentu PET lahví

[úterý, 5. duben 2011]

Značka Staropramen vstoupila na trh s novým litrovým PET balením svého nejprodávanějšího piva Staropramen Světlý. Potvrzuje se tak rostoucí význam tohoto segmentu pro spotřebitele, do něhož vstupuje nově vlajková loď společnosti Pivovary Staropramen. A je to poprvé, kdy se na českém trhu objevuje PET balení o objemu jeden litr. Staropramen tímto krokem doplňuje portfolio svých obalů v reakci na měnící se životní styl lidí, kteří stále více preferují PET balení nabízející vyšší komfort při nakupování, převážení a skladování piva.

Naše průzkumy a také vývoj na trhu jasně ukazují, že obliba PET lahví v kategorii piva výrazně narůstá. Změnilo se také kvalitativní vnímání tohoto typu obalu. Spotřebitelé jednoznačně pozitivně hodnotí především praktičnost, jakou PET obaly nabízejí - jsou lehké, nerozbitné a uzavíratelné. Proto také spotřeba piv v tomto typu obalu v posledních letech tak výrazně roste,“ říká k vývoji na trhu Eva Zlámalová, manažerka značky Staropramen. "Náš nový litrový Staropramen Světlý bude díky svému objemu ideální nejen pro konzumaci s přáteli, ale také pro individuální spotřebu,“ dodává.

Litrový objem Staropramenu Světlého byl vybrán z důvodu vybraných příležitostí konzumace, pro které je určen, ale také z důvodu konkurenční výhody. Doposud totiž všichni výrobci piva u nás dodávali na trh PET balení o objemu 1,5 litru a vyšším. „S litrovým balením sázíme na specifické příležitosti konzumace, kdy jsou praktické výhody balení důležité,“ popisuje zaměření balení Zlámalová. Balení je tak především vhodné pro individuální spotřebu nebo pro chvíle s rodinou či přáteli o víkendu, kdy je potřeba mít k dispozici přiměřenou velikost lahve či lahví tak akorát pro daný okamžik.

Celoplošná distribuce nového balení do českých obchodů začala na začátku března a nyní vrcholí. Nové litrové PET lahve Staropramenu Světlého budou dostupné ve všech typech obchodů. Na vybraných prodejních místech na něj jsou spotřebitelé upozorňováni prostřednictvím speciálních stojanů na prodejní ploše.

Vstup vlajkové lodi společnosti Pivovary Staropramen do tohoto segmentu souvisí také s vývojem kvality PET obalů pro pivo v posledních letech a změnou jeho vnímání u spotřebitelů v Česku. „Lidé se často u piva v plastových lahvích obávali jeho kvality a chuti,“ říká Zdeněk Lux, vrchní sládek pivovaru Staropramen. „Skutečnost je ovšem taková, že pivo v těchto lahvích má identické chuťové i kvalitativní parametry jako pivo ve skleněných lahvích,“ dodává. „Spotřebitelé si tento fakt již prakticky vyzkoušeli a ověřili, důvěřují mu více než v minulosti, což rozšířilo možnosti jeho využití nám pivovarníkům.

Segment PET lahví je v současné době na klesajícím českém pivním trhu výjimečný, protože jeho prodeje na rozdíl od jiných typů balení rostou. Jen samotné Pivovary Staropramen loni prodaly 85.000 hektolitrů piva v PET lahvích, což je čtyřnásobný růst proti roku 2009. Bylo to především díky úspěšnému uvedení na trh Braníku Dvoulitru, kterého se jen v období od června do prosince prodalo přes 70 tisíc hektolitrů, tzn. přes 3,5 milionu lahví.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovarů Staropramen


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

RBN

čtvrtek, 7. duben 2011
15:15

Staropramen prodával pivo v PET již v roku 2003 - byla to PET o objemu 0,66 litru a nesla název Staropramen Q-pack. Moc se to tenkrát neujalo.


napsal(a): RBN [Odpovědět]

Dedek

středa, 6. duben 2011
20:37

Dedek

Dobre pivo do PET lahve nepatri.


napsal(a): Dedek [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
11:58


posted by: Inzerce

Roman Holoubek

středa, 6. duben 2011
06:09

Roman Holoubek

Litrový Staropramen v PET tady je na trhu již několik let, ale bez jakékoli MKT podpory. Nyní se rozhodli, že o tom dají více vědět.


pivak

středa, 6. duben 2011
01:26

pivak

podle me neni na petkach nic spatneho, ikdyz taky preferuju sklo. jinak souhlas siki


napsal(a): pivak [Odpovědět]

karl2

úterý, 5. duben 2011
23:42

2 siki: 5km a tri petky ? muj odhad 1 petka na 100 metru. pohled z jara je tristní, "to není země, to je skládka". věšel bych pro výstrahu u silnice.


napsal(a): karl2 [Odpovědět]

karl2

úterý, 5. duben 2011
23:44

to karl2: p.s. z lesa nosím místo hub skleněné flašky, PET, krabky od cigaret i obaly od oblíbených hašlerek.


napsal(a): karl2 [Odpovědět]

Dan

úterý, 5. duben 2011
13:58

Dan

Když jsem viděl v obchodech ty stojany s novými PET, tak mne přesně napadlo, co všechno jsou pivní velkopatokárny ochotny udělat k oblbnutí zákazníka. PET láhev je prezentována jako něco vyjimečného a dokonce je spotřebitelům podsouváno spojení s přírodou.
Souhlasím se sikim, stačí se podívat kdekoliv v přírodě. Každá stezka, cesta, rybník, vše je lemováno prázdnými PETkami.
A to bude časem jen horší....:(


napsal(a): Dan [Odpovědět]

palky

neděle, 10. duben 2011
15:39

to Dan:
Tohle nadnárodní firmy umějí a koneckonců je na tom do značné míry postaven i jejich byznys – co ušetří na surovinách nebo výrobních nákladech, o to víc musí spotřebitelům vymýt hlavu. A protože se spotřebitelé hojně chovají stádově, efekt to přináší. Bohužel. Naštěstí jsou tu ale ještě firmy jako Budvar nebo Bernard, které mají svůj marketing opřený právě o kvalitu produkce.


napsal(a): palky [Odpovědět]

siki

úterý, 5. duben 2011
12:24

siki

Ach jo... Nevadí mi pivo v PETce (mnohým jistě ano), vadí mi ta nepřemýšlivost a hon za prachama bez ohledu na přírodu. Stačí si projít 5 km kolem téměř jakékoliv silnice a najdete minimálně 3 prázdný PETky od blbů, kterým nevadí vláčet ji plnou, ale prázdná a zmuchlaná už je tíží, aby jí donesli do v každé vsi umístěnému kontejneru. Se skleněnou vratnou lahví se to nestane, protože jí vždycky nějaký člověk bez peněz sebere a vrátí...


napsal(a): siki [Odpovědět]

JardaK

úterý, 5. duben 2011
18:32

JardaK

to siki:
Jojo, přesně má slova. Byl bych pro, aby PET lahve byly zálohované. Úplně všechny a vyšší částkou, než sklo. A vykupovat by se měli na zvláštních místech i staré a poškozené. Záloha na novou by např. byla 5,- Kč a za starou by se dávalo třeba 1,- Kč. Nové by lidé vraceli sami a staré kolem cest by s radostí vyzbírali houmlesové. Několik much jednou ranou. Nový bordel by nevznikal, starý by mizel a houmlesové by měli na přilepšenou.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 05.04.2011 ve 18:33:56


napsal(a): JardaK [Odpovědět]

Mosquit

úterý, 5. duben 2011
19:18

Mosquit

to JardaK:
A jak by se ty "nové" a "staré" odlišovaly? Krom toho mi na zálohovaném systému (jednorázových lahví) to, že zmizí žluté kontejnery - viz sousední Německo, nebyly dostatečně využívané. Když dopiju minerálku na výletě, skutečně s ní nepoběžím do nejbližšího Penny marketu, abych ji vrátil, dostal kupon na pětikorunu a počkal 15 minut u kasy, abych kupon směnil za peníze. Hodím ji do běžného odpadkového koše (dnes do žlutého, jsou na každém rohu). V nejlepším případě si ji vezme někdo, komu na tom záleží, obávám se že takových případů moc nebude.

A poznámka k samotné tiskové zprávě - "A je to poprvé, kdy se na českém trhu objevuje PET balení o objemu jeden litr." - to je snad evidentní lež, ne? Třeba Opat, Kocour, ...


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

JardaK

úterý, 5. duben 2011
19:46

JardaK

to Mosquit:
Já vím, je to těžké, ale když vidím různá zákoutí, příkopy u silnic, atd. něco by se už udělat mělo. Staré-nové, to je jen návrh, klidně je zálohovat všechny stejně. Třeba kdyby se nedávaly do žlutých kontejnerů, aby je houmlesové a cigoši nevybírali jako dnes, ale vykupovaly by je třeba sběrné dvory. Peníze somrákovi z principu nedám, ale tu máš tašku lahví, běž je vrátit, klidně. A jak říkám, jsem si jistý, že příkopy by se náhle čistily sami. Ale bavíme se o ničem, stejně to nevyřešíme.


napsal(a): JardaK [Odpovědět]

Dan

úterý, 5. duben 2011
22:40

Dan

to JardaK:
Ono by zálohování pomohlo ještě jedné věci. Ne jen lesům, příkopům a potokům, ale také ovzduší. Stále je plno těch, co PET lahve s klidem hází do kamen...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Mosquit

středa, 6. duben 2011
11:45

Mosquit

to JardaK:
Kvuli 1Kc ani ty zebraci nebudou chodit po lesich a sbirat po jednom kusu PETky. Kdyz je date za 5Kc, dostanete se naopak do problemu s "importery" prazdnych lahvi z okolnich zemi - na Slovensku koupim "vodu" za 3Kc, prazdnou lahev vratim v Hodonine za 5Kc.
Kdo to zaplati? No my Cesi. Krom toho v tech sbernych surovinach bude muset byt clovek navic (ktereho take zaplatime), pripadne obchody budou muset nakoupit nove verze automatu na lahve (coz rozpusti v cenach vyrobku a ...).

Ano, paleni lahvi v kamnech a jejich hazeni do prikopa je spatne. Nejsem si ale jisty, zda jejich zpoplatneni tomu zabrani.


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

Dan

středa, 6. duben 2011
12:23

Dan

to Mosquit:
Je třeba si také uvědomit, že problém PET lahví není jen náš problém, ale celosvětový. Už mnohokrát se psalo, že se na několika místech ve světových oceánech vytvářejí doslova ostrovy z lahví a podobných plovoucích odpadků, které sem zanáší mořské proudy ze všech konců světa.
Je to tedy spíš globální problém a my k němu svojí měrou aktivně přispíváme.
Ale to je velkovýrobcům jedno, těm jde jen o maximální prodeje...
Tak že investice do plniček PET a reklamní masáže k přesvědčení stáda, je teď jasnou volbou.


napsal(a): Dan [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI