Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar si převezmou až v dubnu

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar si převezmou až v dubnu

[pátek, 11. březen 2011]

Už začátkem března měl mít vyškovský pivovar definitivně nového majitele. Dlouhodobě prodělečnou firmu si totiž přednedávnem od státu pronajala společnost Czech Beverage Industry Company. Kvůli složité situaci při přebírání firmy však bude mít pivovar nového majitele oficiálně zřejmě až od dubna.

To však má být jediná změna plánu. „Poněkud se protáhl proces přebírání pivovaru kvůli registracím na státních úřadech a podobným záležitostem. Teď jsme před podpisem a čekáme, až se všechno vyřeší,“ uvedl člen představenstva společnosti Czech Beverage Industry Company Miloš Hrabák, který má být díky své znalosti pivovarnictví výkonným ředitelem pivovaru.

Oficiální převzetí teď společnost plánuje na prvního dubna. „Je vždycky lepší plánovat to na začátek měsíce, jak kvůli zaměstnancům, tak kvůli dalším technickým věcem,“ vysvětlil Hrabák.

Také současný zaměstnanec pivovaru a odborář Martin Obruča počítá, že nové zaměstnavatele oficiálně přivítají v pivovaru první dubnový den. „Přiznám se, že vzhledem ke složitému papírování kolem celé situace jsem převod pivovaru už prvního března neviděl příliš reálně. Duben už oproti tomu zní jako velmi pravděpodobná možnost,“ podotkl Obruča.

Dodal, že je rád, že noví majitelé mají v plánu zachovat výrobu. „Jsme malý výrobce, snažíme se dělat poctivé české pivo, tak doufám, že se to bude dařit i dál,“ řekl Obruča.

Hrabák to má podle svých slov každopádně v úmyslu. „Nejprve budeme muset udělat důkladnou analýzu. Pivo samotné i výrobu znám. Předběžně můžu říct, že technologie pivovaru je v podstatě v pořádku. Musíme spíš posílit obchod, marketing a vše, co souvisí s touto oblastí,“ zdůraznil Hrabák.

Problémy vyškovského pivovaru, který vlastní stát, začaly před několika lety klesáním tržeb. Postupně se pivovar propadal stále víc a víc do ztráty, až se v roce 2009 dostal do třicetimilionového mínusu. Loni proto stát rozhodl, že výrobu ukončí a všechny zaměstnance propustí. Nakonec místo propouštění začal stát hledat nového nájemce, kterého našel začátkem února.

Zdroj: Vyškovský deník.cz | Autorka: Markéta Forró


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Jezewec

sobota, 12. březen 2011
12:15

Hlavně ať se jim daří. Vaří dobré pivo a držím jim palce.


napsal(a): Jezewec (hrubes.michal(a)pandaeast.cz) [Odpovědět]

masakr

sobota, 12. březen 2011
08:41

Včera jsem pil Generál kvasnicový pivovar vyškov a můžu říct,že luxusní pivko.Legionář mi přišel takovej mdlej bez žádného doznívání,ale nemůžu říct že byl špatnej.


napsal(a): masakr (rambleon(a)centrum.cz) [Odpovědět]

Adsense

24. duben 2024
11:23


posted by: Inzerce

Chody

sobota, 12. březen 2011
18:13

Chody

to masakr:
Legionář :-? To neznám...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

ragulin

sobota, 12. březen 2011
06:55

ragulin

A já si myslel,že už své peníze nosím soukromníkovi... :-)


napsal(a): ragulin [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI