Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Dotace nedostali. Přesto chtějí zábavu uspořádat

Co se píše o pivovarech a pivu


Dotace nedostali. Přesto chtějí zábavu uspořádat

[pondělí, 7. březen 2011]

Pivovar K Brewery Trade nedostane čtyřicet čtyři tisíc na akci Kulturní léto v pivovarské restauraci, ani dvacet pět tisíc na Vánoce v pivovaru – tak znělo rozhodnutí rady města Jihlavy.

Znamená to, že je konání Kulturního léta v pivovarské restauraci i Vánoc ohroženo? Zmíněné akce byly podle slov manažera marketingu pivovaru Petra Božoně v loňském roce velmi úspěšné, bylo by tedy škoda, kdyby se nekonaly. „Zatím jsme nedostali žádné oficiální vyjádření, ale pokud bychom tyto granty skutečně nedostali, bylo by to velkým zklamáním,“ uvedl Petr Božoň.

O tom, zda by se i přes to Kulturní léto v pivovarské restauraci uskutečnilo, si netroufl vynést žádný soud. „Bylo by velkým otazníkem, co dál,“ řekl neurčitě. Pivovaru stále zbývá naděje. „Často se vypisuje druhé kolo, pokusili bychom se získat grant znovu,“ prohlásil Petr Božoň.

Mluvčí jihlavského magistrátu Radek Tulis však možnost, že město vypíše druhé kolo, nepovažuje za vyloučenou. „Doufáme, že se v průběhu roku finanční situace města zlepší. V takovém případě město granty vypíše znovu,“ uvedl Tulis. Avšak dodal, že žádostí je vždy více než jaké jsou možnosti města. Některé žádosti proto zůstanou nevyslyšeny nebo budou jejich požadavky splněny jen částečně.

Proč však například dotaci dostal Jihlavský slavík a nedostalo ji Kulturní léto v pivovarské restauraci? „Město Jihlava má koncepci kultury, kde je napsáno, jakým směrem by se kultura mohla ubírat. Tím se řídí kulturní komise, která žádosti zkoumá nejdříve,“ vysvětlil Radek Tulis. Komise kontroluje, zda se žádosti shodují s kulturním plánem a také formální správnost žádosti. Výsledek šetření je pak předán radě a ta hlasováním rozhodne, které projekty podpoří a které ne. Ovšem ne vždy se rada shoduje s komisí.

Zdroj: Jihlavský deník.cz | Kráceno


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI