Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Hoteliéři na Plzeňsku bojují o klienty

Co se píše o pivovarech a pivu


Hoteliéři na Plzeňsku bojují o klienty

[středa, 26. leden 2011]

Hoteliéři v Plzeňském kraji zažívají nejhorší sezonu za poslední roky. Stále více jim totiž konkurují jejich pražští kolegové. V mnoha případech totiž nasadí tak nízkou cenu ubytování, na kterou regionální hotely jít nemohou. Klienti navíc začínají odhlašovat pobyty kvůli chystanému sjednocení DPH, které by se mělo činit 19 procent, a počítá se tak například s růstem cen potravin.

Tato sezona je nejhorší za posledních 30 let. Lidé ruší pobyty a svádí to na to, že se nyní vláda chystá sjednotit DPH a oni na to nebudou mít. Teď v zimě tu mám hlavně dětské lyžařské kurzy, ale rodiče děti odhlašují z důvodu, že kvůli vládě a jejímu zdražování nemají peníze. Zrušením pobytů přijdu tento rok o čtvrt milionu korun. Tato sezona je katastrofa,“ řekl František Strnad, vedoucí hotelů Belvedér a Grádl v Železné Rudě na Šumavě.

Potíže zaznamenali i v hotelu U Sládka v areálu pivovaru Chodovar v Chodové Plané. „Krize se projevila ve všech oblastech, ani my jsme se jí nevyhnuli, ale nesnažíme se ji řešit cestou snižování cen. To je populistický krok a mohl by vést ke snižování kvality služeb, čehož dosáhnout nechceme. Naopak se snažíme hostům vyjít vstříc sestavením individuální nabídky,“ řekl ředitel hotelu Mojmír Prokeš.

Zdroj: Deník.cz | Kráceno


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

pinkano

čtvrtek, 27. leden 2011
10:36

pinkano

Tak to je tedy škoda. Pivo v Belvedéru vaří výborné!


napsal(a): pinkano [Odpovědět]

Sekal

středa, 26. leden 2011
18:50

Sekal

Ad Belveder: Doporučil bych panu Strnadovi, aby zrekonstruoval pokoje a něco udělal s kuchyní. Na podzim jsem tam byl na čtyři dny s manželkou - pivo výborné, ale po nahlédnutí do krátkého jídelního lístku mne nic nelákalo, tak jsem si dal smažák, který byl ovšem strašný, a manželka nic. Po zbytek pobytu jsme jedli někde jinde a po návratu z výletu a z večeře (20,00 hod) byla restaurace většinou zavřená, takže Belveder jsem pil za pobyt dvakrát. Uznávám, že jsme s manželkou trochu cimfrlich na jídlo, ale kdyby se to dalo přežít, tak bych ji aspoň přemlouval, abychom tam vyrazili znovu. Abych to shrnul: Mne by Belveder lákal vždy alespoň na pivo, manželku však neláká na nic.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI