Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Primátor hodnotí rok 2010

Co se píše o pivovarech a pivu


Primátor hodnotí rok 2010

[pátek, 14. leden 2011]

Pivovar PRIMÁTOR a.s. dosáhl v roce 2010, přes nepřízeň počasí v letních měsících a všudypřítomnou ekonomickou krizi, nárůstu prodejů o 3 % proti předchozímu roku. Z celkového dosaženého výstavu 126.618 hl činil export více jak 20%, a i to je v porovnání s rokem 2010 zvýšení téměř o 4%. Nárůstu prodejů v zahraničí bylo dosaženo především díky dlouhodobým partnerským vztahům na trzích v Polsku, Rusku, Slovensku, Anglii a Švédsku. Navíc se v minulém roce podařilo začít slibnou obchodní spolupráci např. v Austrálii, Gruzii, Řecku, Dánsku, Litvě, Normandských ostrovech nebo Maďarsku. V tuzemsku pak bylo dosaženo nárůstu výstavu především díky velice úspěšnému rozšiřování výborné novinky 11% ležáku. Tyto výsledky zvláště pozitivně vyznívají v kontextu očekávání více jak desetiprocentního propadu celého pivovarského oboru.

Pro letošní rok plánuje pivovar další rozvoj zahraničního obchodu především do tradičních destinací, jakými jsou Rusko, Polsko apod. a také další rozšiřování distribuce po celé Evropě. V tuzemsku se pak chce pivovar opírat již tradičně o světlý ležák PRIMÁTOR® Premium jehož podíl výroby tvořil vloni necelou třetinu produkce, ale současně i o novinku PRIMÁTOR® Ležák 11%, která je na trhu od května roku 2009 a jejíž obliba mezi návštěvníky gastro provozoven stoupá každým měsícem. Důkazem je poslední čtvrtletí loňského roku, kdy se toto pivo stalo jednoznačně nejprodávanějším z celého širokého portfolia značky PRIMÁTOR®.

Pivovar již sedm let také pod značkou PRIMÁTOR® vyrábí 7 druhů limonád, kterých se v roce 2010 prodalo 6.513 hl (narůst o 0,5%). Limonády si zákazníci oblíbili jak v lahvové, tak čepované podobě a to zejména klasickou „malinovku“ a colu.

Vedle prodejů se dařilo pivu PRIMÁTOR® získat celou řadu tuzemských i zahraničních ocenění a potvrzovat tak svoji špičkovou kvalitu. Celkem 18krát stál v loňském roce na stupních vítězů, z toho 9krát pak na stupni nejvyšším. Asi nejcennějším je ocenění na mezinárodní prestižní degustační soutěži World Beer Awards 2010 v Londýně, kde „Nejlepším pivem na světě“ v kategorii Ležáků byl zvolen právě světlý ležák PRIMÁTOR® Premium. V tuzemsku pak nejvíce potěšilo získání Zlaté pivní pečeti pro novinku PRIMÁTOR® Ležák 11% v degustační soutěži v Táboře.

Zdroj: Primátor.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI