Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Autor rozpočtu Chrámu chmele se netrefil o 18 milionů

Co se píše o pivovarech a pivu


Autor rozpočtu Chrámu chmele se netrefil o 18 milionů

[sobota, 25. prosinec 2010]

Město musí zaplatit vícepráce, statika některých budov je prý horší, než se čekalo.

Ten, kdo počítal a zhotovoval rozpočet pro stavbu Chrámu chmele a piva v Žatci, se pořádně netrefil. O osmnáct milionů korun.

Taková je cena víceprací, které musí navíc město zaplatit za práce, které nebyly zahrnuté v rozpočtu akce za čtvrt miliardy korun. „Vícepráce na projektu Chrámu chmele a piva jsou ve výši osmnáct milionů korun,“ informovala žatecké zastupitele i veřejnost nová starostka města Zdeňka Hamousová.

Zatímco hlavní turistická část projektu Chrámu chmele a piva už funguje, vlastní pivo ve stylové restauraci už teče proudem, dá se vystoupat na Pivní maják nebo si projít labyrint, pracuje se i na dalších fázích výstavby. Renovaci klášterní zahrady a opravě renesanční sladovny. Při výstavbě se ale některé části nečekaně prodražily. A částka osmnáct milionů není vůbec zanedbatelná. „Vícepráce jsou mimo jiné způsobeny velmi špatný statickým stavem historické sladovny a s tím souvisejících prací. Projekt vznikal v určitém období a při realizaci se ukazuje, že skutečný stav některých objektů je v současnosti horší,“ zdůvodňuje navýšení rozpočtu starostka.

Tečou peníze, kam mají?

Žatečtí zastupitelé peníze pro firmu Metall Quatro, která akci za zhruba čtvrt miliardy korun, na níž přišlo více než 200 milionů korun z Evropské unie, schválili. Nechají si ale předložit odborný posudek. „Mělo by jít o nezávislé posouzení prací a přezkoumání položkových rozpočtů. Abychom věděli, že opravdu byly všechny práce provedeny,“ navrhl zastupitel Vladimír Martinovský. Vedení města je pro stejný postup, přezkoumá se, zda všechny peníze potečou správným směrem. „Výsledek posouzení bude zastupitelstvem města projednáván, bude přístupný i veřejnosti,“ ujišťuje Hamousová.

Zastupitelé chtěli také vědět, kdo je za navýšení zodpovědný. Zda projektant nebo někdo, kdo sestavoval rozpočet, chtěli také vědět, jak město vícepráce hlídá. Někteří nevěřili, že se statika mohla o tolik zhoršit, než v projektu předpokládal projektant. I na tuto otázku by měl odpovědět vyžádaný posudek.

V rámci projektu Chrámu chmele a piva probíhá v Žatci revitalizace tzv. Pražského předměstí, klášterní zahrady a renesanční sladovny.

Zdroj: Žatecký deník.cz | Autor: Hynek Dlouhý


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

k

neděle, 26. prosinec 2010
10:20

Kdo kdy stavel barak, vi. 18 mega neni ani 10%.


napsal(a): k [Odpovědět]

honza1205

sobota, 25. prosinec 2010
23:14

honza1205

Tak na 250milionový zakázce se netrefit o 18mega neni taková tragédie.Pokud teda dcera zadavatele zrovna nestaví vilečku.Vilu,Villu,Vilu Vilekulu,zámeček,loveckej zámeček,teda zámek,Hlubokou no vždyť vy víte co chci říct.Hezké vánoce.


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
23:14


posted by: Inzerce

Michal

neděle, 26. prosinec 2010
01:22

Michal

to honza1205: česká klasika, kdo se díví, zbytečný...na zblití :ble:


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]

kozousch

neděle, 26. prosinec 2010
07:14

kozousch

to honza1205: To mi připomíná jedno povedené výběrové řízení: http://www.youtube.com/watch?v=f0-SY70ZR08

a hlavně jeho závěr - potrestáni nebyli ani členové výběrové komise, ani státní zástupkyně, ani vítězná stavební firma, ale potrestán byl daňový poplatník: http://ekonomika.idnes.cz/karlovy-vary-neuspely-pokuta-pul-milionu-za-losovacku-definitivne-plati-1rc-/ekonomika.aspx?c=A100917_174653_ekonomika_fih


napsal(a): kozousch [Odpovědět]

Michal

neděle, 26. prosinec 2010
09:52

Michal

to kozousch: Jo, syner, stačí zmínit, pak je jasný všecko, proti tutej společnosti nemá vůbec smysl do VŘ chodit...


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI