Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Čertovsky dobrý pivní speciál

Co se píše o pivovarech a pivu


Čertovsky dobrý pivní speciál

[pondělí, 29. listopad 2010]

Pokud každoročně očekáváte příchod Mikuláše, čerta a anděla se znepokojením, zda jsou vaše hříchy v normě, anebo si vás čert odnese s sebou do pekla, připravte se letos na jejich příchod jinak. Ochutnejte Čertovský speciál z jihlavského pivovaru, třeba vám pak za pekelnou branou nějaký ten poklesek odpustí.

Ačkoli se legendy vyprávěné o svatém Mikuláši různí, jisté je, že české děti navštěvuje tato postava s dlouhým bílým vousem v biskupském oděvu již od 13. století. Vždy v předvečer svého svátku obchází v doprovodu čerta a anděla dům od domu a hodným dítkům naděluje pamlsky, pro ty zlobivé má připravené brambory a uhlí.

Aby si letos mikulášskou noc a rej všech rohatých užili i všichni dospělí, připravila pivovarnická skupina K Brewery pouze pro adventní čas další pivní specialitu, vařenou tentokráte v jihlavském pivovaru. Nese jméno Čertovský speciál a jedná se o 16% pivo charakteristické temně červenou barvou, způsobenou přidáním čistě přírodního výtažku z červených hroznů. Má andělsky bohatou, jemně narůžovělou pěnu, mikulášsky vyváženou plnost a hořkost. A co je hlavní - je čertovsky dobrý.

Doba adventu a Vánoc je časem radosti, Mikuláš navíc naděluje různé dobroty. Protože jsme i my chtěli přispět k tomu, aby toto období přinášelo pivařům radost, a dopřát jim pořádnou porci nadílky, připravili jsme pro ně silnější pivo,“ uvádí Jaromír Kalina, sládek pivovaru v Jihlavě. Dodává, že vzhledem k tomu, že jde o Čertovský speciál, měli by k němu konzumenti přistupovat stejně jako k samotnému vládci pekel, tedy s pokorou.

Tento čertovský speciál s obsahem alkoholu 7,1 % obj. a stupňovitostí 16,2 % bude k dispozici ve vybraných restauracích. Spotřebitelé jej budou moci ochutnat v podnicích zapojených do programu „Cesta pivních znalců“, ale čepovat jej budou i další hospody po celé České republice, celkem se bude jednat o zhruba 400 provozoven.

Čertovský speciál je po Velikonočním Krasličáku a Svatováclavském pšeničném speciálu již třetím speciálním pivem z nabídky K Brewery v letošním roce a firma chce v tomto trendu pokračovat i v budoucnu.

Zdroj: Tisková zpráva K Brewery

Čertovsky dobrý pivní speciál

Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

jiri.kana

pondělí, 29. listopad 2010
18:38

jiri.kana

Ale docela bych je pochválil za to, jak otevřeně uvádějí původ červené barvy, aniž by se schovávali za nějaké starobylé receptury a podobně...


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Pedro

pondělí, 29. listopad 2010
14:08

Už se těším a doufám, že bude servírován stejně pohlednou číšnicí jako na obrázku.


napsal(a): Pedro (mech(a)c-mail.cz) [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
00:37


posted by: Inzerce

Petr F.

pondělí, 29. listopad 2010
17:13

to Pedro: ...která bude takhle zkušeně držet ocas


napsal(a): Petr F. [Odpovědět]

jiri.kana

pondělí, 29. listopad 2010
17:49

jiri.kana

to Petr F.:Pozor není ocas, to jsou vidle. Freude, Freude...
Ale úchop má dobrý :D


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Elf

pondělí, 29. listopad 2010
18:00

Elf

to Petr F.: Mě by stačilo, kdyby to měli někde dobře ošetřený a někdo mi to dobře načepoval.


napsal(a): Elf [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI