Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Jihokorejci přicházejí na chuť plzeňskému ležáku

Co se píše o pivovarech a pivu


Jihokorejci přicházejí na chuť plzeňskému ležáku

[pátek, 19. listopad 2010]

Za pět let se roční prodeje Pilsner Urquell v Koreji zdvojnásobily

Plzeňskému Prazdroji se daří zvyšovat prodeje ležáku Pilsner Urquell v Jižní Koreji. Za 10 měsíců letošního roku sem Prazdroj vyvezl téměř 1500 hl piva Pilsner Urquell, tj. meziročně o 75 % více. Do roku 2006 zde přitom jeho roční prodeje stěží přesáhly 500 hl.

Foto

Zvyšující se popularita Pilsner Urquell vedla dokonce k uspořádání Pilsner Urquell Festu v hlavním městě Soulu, na němž byla vedle piva Pilsner Urquell a originálního plzeňského festivalu Pilsner Fest představena i jedinečnost českého piva plzeňského typu jako takového. I proto se na celé akci výrazným způsobem podílela česká ambasáda v Koreji.

V Jižní Koreji zákon povoluje konzumaci alkoholu od 19 let věku. Ročně se zde vypije ročně 37 litrů piva na hlavu a na trhu dominují místní pivní značky s podílem cca 97 %. Konzumace importovaných piv zatím tvoří 3 %, ale zájem o ně se neustále zvyšuje. Proto sem Plzeňský Prazdroj před pěti měsíci začal vyvážet i tmavého Velkopopovického Kozla, který mezi Korejci také zaznamenává pozitivní odezvu odrážející se v rostoucích prodejích.

Až dosud vyvážel Plzeňský Prazdroj svůj ležák Pilsner Urquell do Koreje výhradně v lahvích 0,33l. „S ohledem na rostoucí oblibu plzeňského piva zvažujeme v příštím roce dodávky plechovek 0,5 l a čepovaného piva v nerezových sudech,“ uzavírá Karel Kraus, senior brand manažer značky Pilsner Urquell.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje

[SABMiller] 10:32 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Tchoř

sobota, 20. listopad 2010
22:09

Neva, různé zdroje = lehce rozdílná čísla. Ale faktem je, že PU tam se současným objemem exportu a vývojem směnného kursu KRW/CZK zrovna velkou díru do světa ne(u)dělá.


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

hroch

pátek, 19. listopad 2010
19:04

hroch

Když si vezmu, že Jižní Korea má 49mil obyvatel, kteří vypijou 37litrů piva za rok, tak má prazdroj už utrženo 0,008 procenta trhu. Vypije se tam na objem stejně piva jako u nás. Takže tam má podíl na trhu jako střední restaurační pivovar u nás. Hurá tím je třeba se chlubit.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 20.11.2010 ve 08:19:01


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
17:57


posted by: Inzerce

Tchoř

pátek, 19. listopad 2010
23:17

to hroch:
Správně spočítáno. Jak říká tučný titulek u obrázku: "Čekko mekdžu masbosejo".
Nechci rýpat, jen pro upřesnění: obyvatel Jižní Koreje je 50 mil., obyvatel KLDR pak 24 mil. Ti druzí si asi PU nedopřejí, ale na úspěch v "Daehan minkuk" (Jižní Koreji) má být "Pilsyner Urkwel" opravdu pyšný! Pan "byrandy manadžery" zaslouží povýšení! :-)


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

hroch

sobota, 20. listopad 2010
08:18

hroch

to Tchoř:
Ve starším atlasu mám 48, na wikipedii mě to dalo 49mil., samozřejmě jsem počítal jen s Jižní koreou


napsal(a): hroch [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI