Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Krušovické pivo chutná i v Rusku

Co se píše o pivovarech a pivu


Krušovické pivo chutná i v Rusku

[pátek, 22. říjen 2010]

Dvacet pět tisíc návštěvníků prošlo letos branami Krušovického pivovaru. Úctyhodné číslo vyšlo na Bogdana Pustovalova z Kyjeva.

Jako správný jubilant byl také obdarován. Pamětní pohár, knihu a samozřejmě také pivo mu předala Kateřina Zemanová, exportní manažerka na exportním oddělení Heineken Česká republika pro ruský trh, a Josef Helebrant, specialista na exkurze v pivovaru.

Jak vlastně v Krušovicích poznali pětadvacetitisícího návštěvníka? „Počty návštěvníků jsou registrovány na vrátnici. Tenhle jubilejní návštěvník byl z autobusu a tam ho určili vedoucí zájezdu podle dnešního data,“ vysvětlil Josef Helebrant.

Že jsou Češi národ pivařů je známá věc, ale podle klientely, která do pivovaru na prohlídky zavítá, by se dalo říci, že Rusové je statečně dohánějí.

Tvoří téměř devadesát pět procent návštěvníků. K nim se přidává Ukrajina a Bělorusko.

Pokud pivo ochutnají přímo v pivovaru a vidí i to, jak to v něm chodí, vytvoří si k pivu hezký vztah a vyžadují ho pak i doma. Kateřina Zemanová doplnila: „Rusko a rusky mluvící země se tak stávají klíčovými trhy pro značku Krušovice. V letošním roce se předpokládá, že prodej v těchto zemích překročí sto tisíc hektolitrů piva.“ Celkový výstav krušovického piva pro export tvoří tři sta tisíc hektolitrů.

V Rusku se nejvíce prodává tmavé pivo a pivo Imperiál, a to jak lahvové, tak i sudové. Pivo putuje přímo do restaurací i do velkých obchodních řetězců a tradičních obchodů.

O oblíbenosti značky hovoří i Festival řezaného piva v Novosibirsku. Tady se nejpve všichni od manažerů, vedoucích pracovníků až po barmany učili, jak správně čepovat pivo. V druhé části přišlo na řadu to řezané. Jak ho načepovat, aby mělo správnou míru a linii. Pak se teprve řezané pivo zařadí do nápojového lístku. Konzumenti si pivo hodně žádají, protože nejen dobře chutná, ale i vypadá.

Češi jsou hlavně „desítkový“ národ, proto na novou desítku Václava Klouba přicházejí skvělé ohlasy. „Desítka se opravdu povedla, dosáhli jsme toho, co jsme chtěli,“ potvrdil Josef Helebrant.

Fotogalerii naleznete zde...

Zdroj: Rakovnický deník.cz | Autor: Šárka Hoblíková


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Tchoř

pátek, 22. říjen 2010
23:29

Nevím proč, ale kdykoli čtu o Rusku a českém pivu na tamějším trhu, vždy hrají Krušovice když už ne hlavní roli, tak jednu z největších. Bývalý majitel krušovického, (kdysi opravdu a oprávněně vyhlášeného) pivovaru, německý gigant Radeberger Gruppe (člen potravinářské skupiny Dr. Oetker) asi rozjel v ruském prostředí pekelnou marketingovou kampaň o nebetyčné dokonalosti krušovického němco-psoudo-piva, na kterou tamní mužici reagovali více než vstřícně. Nynější majitel Krušoblic, tzn. námi všemi oblíbený Hleneken, se již jen pohodlně veze na vlně dříve vybudovaných obchodních vztahů a úspěšně rozšiřuje trh na již dobytých územích Putinovy veleříše. Může nám snad k tomu říci něco nejlepší ruský pivař a příznivec českého piva Genri?


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI