Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Vliv různých parametrů chmelovaru na kvalitu piva

Co se píše o pivovarech a pivu


Vliv různých parametrů chmelovaru na kvalitu piva

[čtvrtek, 7. říjen 2010]

Kvalitativní vlastnosti různých chmelových preparátů, délka varu a množství použitých chmelových pelet významným způsobem ovlivňují senzorické charakteristiky výsledného piva. Použití chmelových pelet na začátku várky vede k tomu, že pivo se stává harmoničtější než při použití čistého CO2 extraktu. Přitom 50% přídavek napomáhá stejným způsobem k celkovému harmonickému vjemu, jako při použití 100 % pelet na začátku várky. Studie provedená vědci z Technické univerzity v Mnichově, z Ústavu pivovarství a nápojářství, ukazuje významný vliv chmele na chuťový prožitek a harmonii výsledného piva. Prostřednictvím dávky chmelových pelet získá pivo kromě aromatických a hořkých látek ještě další složky (polyfenoly, nespecifické měkké a tvrdé pryskyřice), které mají pozitivní účinek na harmonii výsledného nápoje.

S vhodnou technologií zpracování chmelových hlávek je možné docílit na jedné straně příjemné hořkosti a požadovaného chmelového aroma. Na druhé straně je zde i důležitý přínos pro harmonii a stabilitu chuti.

Zdroj: Agronavigátor.cz | BRAUWELT | Autorka: Iva Hvízdalová


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

VozechV

čtvrtek, 7. říjen 2010
18:04

VozechV

Opět Agronavigátor nezklamal. Informační hodnota nula.


napsal(a): VozechV [Odpovědět]

Sekal

čtvrtek, 7. říjen 2010
15:07

Sekal

Aniž bych chtěl snižovat tento výzkum, zdá se mi, že jsem to věděl už předtím, aniž bych byl odborně vzdělán. Tedy vlastně nevím, jestli v Bavorsku používají čínské chmely.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI