Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Tambor hostil historická auta

Co se píše o pivovarech a pivu


Tambor hostil historická auta

[středa, 6. říjen 2010]

Místní pivovar Tambor nedává ceny pouze výhercům Tip Ligy východočeských Deníků. O uplynulém víkendu si místní zlatavý mok odváželi jako ceny také nejlepší účastníci soutěže Než vypustíme vodu z chladiče.

Na celostátní akci, kterou pořádá místní Veteran Car Club, se sjeli majitelé historických aut a motocyklů z celé republiky. Řada z nich sem jezdí pravidelně. Start byl na Hankově náměstí, kde si mohli občané města prohlédnout mnoho zajímavých strojů s rokem výroby do 1971. České výrobce reprezentovaly aerovky, tatřičky nebo škodovky. Mezi zahraničními bylo velké zastoupení anglických značek jako MG, Spitfire nebo Jaguar. Pozornost ale poutaly i americký Mustang, Thunderbird nebo válečné jeepy.

Stejně tak bohaté měly zastoupení motocykly a sidecary. Nejstarším autem byl legendární Ford T z roku 1911, datem narození 1917 se pyšnil nejstarší motocykl Sunbeam. Také jejich majitelé si mohli pochutnat na cenách od královédvorského pivovaru Tambor.

Trasa soutěže vedla směrem na Hostinné a Černý Důl. Tam byla polední přestávka s malou výstavou historických vozidel. Krásný pohled byl na účastníky projíždějící přehradou Les Království.

Cíl letos našli soutěžící u pivovaru Tambor. Na parkovišti autosalonu Boom stály celé odpoledne soutěžní stroje, které si přišlo prohlédnout mnoho obyvatel města. K občerstvení byly samozřejmě všechny druhy piva Tambor, malinovka a pečené maso. K poslechu hrála živá hudba.

Je tady příjemné prostředí a vůbec jsem netušil, že tu takovýhle pivovar je. Bohužel, Tambora jsem nemohl ochutnat, protože řídím. Ale vezu si několik lahví s sebou, protože všichni ho tu chválí,“ uvedl řidič Jan z Prahy.

Fotogalerii naleznete zde...

Zdroj: Krkonošský deník.cz | Autor: Bedřich Machek


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI