Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Cesta pivem dlážděná

Co se píše o pivovarech a pivu


Cesta pivem dlážděná

[pátek, 24. září 2010]

Jen málokterý stát na světě může soupeřit s Českou republikou v počtu pivních značek, které jsou v jednotlivých zemích na trhu k mání. U nás je dodávají desítky pivovarů, od těch největších až po rodinné podniky s produkcí jen několika desítek hektolitrů piva ročně. Ačkoli je z čeho vybírat, má pivař-labužník jen málo příležitostí, jak alespoň jednou za čas ochutnat speciální či méně obvyklá piva vyrobená ve vzdálenějším regionu, která obvykle nepřekročí hranice kraje.

A právě tuto „spotřebitelskou bariéru“ se rozhodla odbourat společnost K Brewery, která úspěšně provozuje sedm regionálních pivovarů v Čechách a na Moravě. V minulých dnech se v téměř 230 provozovnách domluvila s hospodskými, že od pondělí 27. září vyčlení každých 14 dní jeden výčepní kohout, ze kterého se bude po celý rok pokaždé čepovat jiná pivní specialita z produkce regionálních pivovarů. Tato aktivita ponese název „Cesta pivních znalců“ a bude to skutečně bohatá a pestrá přehlídka. Z labužnické pípy potečou piva kvasnicová, pšeničná i speciály, piva světlá, tmavá a polotmavá, rozmanitých chutí a různých stupňů. Společné mají jedno – jsou vyráběna z kvalitních surovin podle osvědčené technologie, jež ctí tradiční výrobní postupy.

Ze světlých vícestupňových speciálů se tak představí Jihlavský Grand, hlinecký Rychtář Speciál, Telčský Zachariáš, Prácheňská Perla, Comenius z pivovaru v Uherském Brodě, Kvasar z Černé Hory a ze stejného pivovaru světlý speciál 1530.

Ze skupiny tmavých a polotmavých piv bude v nabídce vysokochlumecký Démon, Protivínský Granát a černohorský Granát a polotmavé pivo Kern taktéž z produkce černohorského pivovaru.

Skupinu kvasnicových piv budou reprezentovat ležáky Rychtář Natur, Janáček Patriot, Klášter 11, Ježek 11 a Platan Natur a výčepní Moravské sklepní z Černé Hory.

Výčet pak ještě doplňují na našem trhu netradiční piva s netradiční chutí. Patří k nim například pšeničné pivo Velen, světlý ležák s příchutí borůvek Modrá Luna a konečně ležák vídeňského typu Kounic.

Když spočítáte všechny uvedené značky, dojdete k číslu 20, čtyři další piva budou pro spotřebitele překvapením. Půjde o piva vyráběná jen jedenkrát do roka k nejrůznějším příležitostem. To první překvapení můžeme prozradit již dnes – k poctě patrona Země české a ochránce cechu pivovarníků přichází na trh Svatováclavský pšeničný speciál, který bude v nabídce vybraných restauracích již v příštích dnech.

Vydejte se na cestu pivních znalců, na které vás čeká čtyřiadvacet zastávek a čtyřiadvacet pivních překvapení. Ponoříte se tak do moře piva a poznáte, že jsou v něm i perly, které jste dosud neměli příležitost objevit.

Svou nejbližší restauraci a kalendář pivních specialit pro tuto cestu naleznete na: www.cestapivnichznalcu.cz.

Zdroj: Tisková zpráva K Brewery Trade


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Roman Holoubek

středa, 29. září 2010
06:44

Roman Holoubek

Výborný nápad, ale zdá se mi, že to trochu organizačně pokulhávalo.
Zde se píše o pondělí 27.9.2010, v kalendáři na www.cestapivnichznalcu.cz zase o 24.-26.9.2010. Někde tudíž už v pondělí nebylo, v jiné inzerované hospě zase personál neměl ani potuchy na co se ptám a nabízel mi Kvasara. Konkrétně ve značkově zbarvené provozovně Černé Hory ve Svitavách.
Takže za sebe - nic.


Dwarf

středa, 29. září 2010
07:56

Dwarf

to Roman Holoubek: já ochutnal v pivovarce v Jihlavě, kde bylo avizováno a bylo i na čepu ;) - výborné pivo, ale mohl jsem bohužel jen třetinku


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
07:03


posted by: Inzerce

jana

pondělí, 27. září 2010
19:20

Jana

Svatováclavský speciál vynikající! Dnes v nuselské hospůdce.


napsal(a): jana [Odpovědět]

ladynka

pondělí, 27. září 2010
18:01

ladynka

Pivnice v Plachovce , Plachého 31 Plzeň. Dnes jsem narazil Svatováclavský speciál přesně podle nabídky, zatím to funguje.


napsal(a): ladynka [Odpovědět]

Lubos

sobota, 25. září 2010
18:32

Lubos

Je to dobrý nápad, jen by musel fungovat.Dnes jsem schválně kvůli tomu jel do restaurace Arka v Brně-Jundrově a tam avizované pivo neměli. Tak nevím co si mám o tom myslet.


napsal(a): Lubos [Odpovědět]

salo

neděle, 26. září 2010
12:05

to Lubos: Jj, řekl bych, že v tom mají trochu zmatek tady: http://www.cestapivnichznalcu.cz/kalendar/ je sice napsáno, že je budou mít už o víkendu, ale na stránkách http://www.kbrewery.cz/aktuality/svatovaclavsky-special-jedinecna-trinactka.php se píše, že až od pondělka. Ptal jsem se na to v jedné hospodě a říkali, že pivo budou narážet v neděli večer, ale spíš v pondělí.


napsal(a): salo [Odpovědět]

siki

neděle, 26. září 2010
17:54

siki

to Lubos: Kdy si to kdo narazí, to asi K Brewery těžko uhlídá. Může doporučit, ale nikdo nemůže zaručit, kdy bude kdo mít volnou pípu. Např. U nás, v Žebráku se narazilo v pátek v osm večer, a to proto, že zrovna došel sud Kvasara z Černé Hory, čili bylo místo na pípě....


napsal(a): siki [Odpovědět]

Lubos

neděle, 26. září 2010
19:31

Lubos

to siki: Jenže když by pivo mělo být od 24.9. a 25.9. odpoledne není a obsluha o nějakém speciálu nic neví, tak je něco v nepořádku. Tato akce dle mého názoru má zákazníky přilákat a ne naštvat. A to by si K Brewery mělo nějak s příslušnými hospodami domluvit, aby k tomu nedocházelo


napsal(a): Lubos [Odpovědět]

siki

neděle, 26. září 2010
22:00

siki

to Lubos: A ještě něco. I u nás se na pšenku sešlo v pátek hromada lidí s tím, že bude už odpoledne...... Ona pípa zela prázdnotou již od šestnácti hodin, ale pšenka se narazila až ve 20:00. Proč? Protože ji distributor teprve v 19:50 přivezl.... Kde je chyba?


napsal(a): siki [Odpovědět]

Lubos

pondělí, 27. září 2010
14:18

Lubos

to siki: Kde je chyba nevím, nám ani druhý pokus nevyšel. Pivo sice měli, ale údajně dodavatel dodal špatnou narážecí hlavu, takže zase nic.


napsal(a): Lubos [Odpovědět]

Miroslav Janota

pátek, 24. září 2010
20:21

Dobrý nápad!!! Jen škoda, že tato akce nebude ve více hospodácH.


napsal(a): Miroslav Janota [Odpovědět]

Roman Holoubek

pátek, 24. září 2010
19:29

Roman Holoubek

Tak tomu říkám zajímavý počin. K Brewery má ze svých pivovarů co nabídnout a jdou s dobou. Doba si žádá rozšíření nabídky na pípách.
Doba, kdy hospodě stačilo mít jedno pivo se pomalu doufám vytratí v dějinách, tak jako komunismus.

Díky tomuto počinu, další pijáci piva objeví nové chutě a pokud je osloví, tak je budou vyhledávat i jinde.



PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI