Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

V Černé Hoře poteče pivo proudem

Co se píše o pivovarech a pivu


V Černé Hoře poteče pivo proudem

[pátek, 24. září 2010]

Černou Horou ovládne Pivní pouť, Šošůvecké čekají tradiční Václavské hody, do Kunštátu přijede známý cestovatel Kolbaba.

Pěnivý pivní mok, muzika nejrůznějších žánrů, ohňostroj a také velké fronty a tlačenice. To vše je Pivní pouť v Černé Hoře. V sobotu městečko ovládne už počtrnácté.

Přestože se od loňské Pivní pouti změnilo vedení černohorského pivovaru, podle Radka Pavlíka z oddělení marketingu pivovaru podoba a rozměry tradiční černohorské společenské akce zůstávají. „Stejně jako v minulých letech bude program pro děti, různá hudební vystoupení a ohňostroj. Rovněž máme připravené exkurze do pivovaru,“ uvedl Pavlík a doplnil, že stejně jako v minulých letech i letos z Brna na Pivní pouť bude vyrážet s Josefem Zimovčákem cyklistický nezávod.

Různá hudební a zábavná vystoupení budou v Černé Hoře k vidění na dvou místech. Na výletiště je vstup zdarma, na nádvoří pivovaru musí lidé zaplatit. „Vstupné je stejné jako v loňském roce, pro dospělého sto padesát korun, pro děti padesát korun a za děti do tří let se neplatí nic. Exkurze do pivovaru přijde na třicet korun,“ řekl Pavlík. Na nádvoří pivovaru se představí například Dalibor Janda, Gabriela Partyšová, Kamelot, Bára Basiková, Support Lesbiens či Kryštof.

Pivní pouť je v městečku největší akcí roku. „Záleží samozřejmě i na počasí, ale většinou na pouť přijde kolem deseti až patnácti tisíc lidí,“ uvedl černohorský starosta Bohumil Hlavička.

Do Kunštátu v sobotu přijede známý cestovatel a fotograf, viceprezident Českého klubu cestovatelů, Jiří Kolbaba. Návštěvníky jeho besedy čeká od pěti hodin odpoledne v tamním kulturním domě doslova koncert mluveného slova doplněný jedinečnými fotografiemi z různých koutů světa.

Milovníci ochotnického divadla si mohou v sobotu vychutnat odloženou reprízu křetínských ochotníků ze spolku O.K.O. Hudební veselohru Hvězdné nebe nade mnou sehrají v křetínské sokolovně. „Autorské představení vedoucí souboru Pavly Novotné začíná v sedm hodin večer,“ zvou členové spolku.

Blížící se svátek svatého Václava oslaví v obcích, kde je patronem jejich kostela. Svatováclavská pouť se zábavou a pouťovými atrakcemi se o víkendu koná ve Vanovicích, Šošůvečtí zase chystají tradiční Václavské hody. Ty začnou už dnes taneční zábavou. Na další dny připravila pořádající Tělovýchovná jednota Šošůvka bohatý program. „V sobotu ve čtyři hodiny se koná mše svatá v kapli sv. Václava a sv. Anežky České, večer pak plesová taneční zábava s tombolou a předtančením šošůveckých stárků a skupiny orientálních tanců Aiša,“ nastínili sobotní program pořadatelé. V neděli vyjde v půl druhé krojovaný průvod obcí, v půl třetí přijede pan rychtář a rájecká vrchnost. Následovat bude taneční vystoupení stárků a posezení za doprovodu dechové hudby Olšověnka. Hody pokračují ještě taneční zábavou v pondělí a vyhodnocením v restauraci Krmelec v úterý.

Zdroj: Blanenský deník.cz | Autorky: Leona Paroulková a Dagmar Kulaviaková


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI