Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Do síně slávy českého pivovarství byl uveden sládek od Fleků

Co se píše o pivovarech a pivu


Do síně slávy českého pivovarství byl uveden sládek od Fleků

[pátek, 24. září 2010]

Český svaz pivovarů a sladoven (ČSPS) vyhlásil sládka Pivovaru a restaurace U Fleků Ivana Chramosila a majitele sladovny v Kounici Karla Klusáčka osobnostmi, které byly uvedeny do Síně slávy českého pivovarství a sladařství v roce 2010.

Stalo se tak při Svatováclavských slavnostech českého piva v hotelu Hilton Prague Old Town v Praze.

Ivan Chramosil (*1946 v Praze) po dobu téměř čtyřiceti let působení v pivovaru U Fleků se pro svou vysokou profesionalitu stal zárukou výroby vynikajícího piva, nápoje šířícího věhlas doma i v zahraničí. Jeho nesporné znalosti a vědomosti z něj učinily rovněž vyhledávanou osobnost pro domácí a mezinárodní degustační soutěže piv. Spolupracuje s řadou vysokoškolských pracovišť, kde se podílel poskytováním stáže budoucím pivovarským odborníkům na jejich profesní přípravě a vzdělávacím procesu. Dodnes působí jako člen prezidia Českého svazu malých nezávislých pivovarů a jeho názory publikují rovněž odborná média. Za svou činnost byl opakovaně oceněn.

Ing. Karel Klusáček (*1931 v Kounicích) se v roce 1992 po restituci majetku vrátil do rodné sladovny, kde dodnes působí coby zástupce již čtvrté generace pivovarských a sladařských odborníků. Sladovnu, která byla při přebírání v dosti špatném stavu, v průběhu let v maximálně míře zmodernizoval a zvelebil. Zachoval v ní však klasickou výrobu sladu humnovou technologií. Podnik se pro kvalitu sladu stal vyhledávaným dodavatelem suroviny pro mnoho tuzemských a restauračních pivovarů. Klusáček působí v celé řadě profesních organizací. Od roku 1992 zastupuje soukromé výrobce sladu ve Společenství soukromých výrobců sladu Čech a Moravy a je členem vědecké rady Mendlovy univerzity v Brně. Pro své odborné a lidské vlastnosti je velmi respektován. Obdržel řadu profesních ocenění.

Uvedené ocenění bylo letos již předáno již po osmé. Do síně slávy jsou každoročně uváděny významní odborníci spojení s pivovarským průmyslem za jejich celoživotní profesní přínos pivovarskému sektoru u nás.

Zdroj: Metropole Regiony24.cz | Mediafax


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI