Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Soud: Značka Budweiser klame

Co se píše o pivovarech a pivu


Soud: Značka Budweiser klame

[čtvrtek, 12. únor 2004]

Českobudějovický krajský soud zakázal Budějovickému měšťanskému pivovaru používat označení Budweiser Bürgerbräu jako značky piva. Soud vyhověl žalobě Budějovického Budvaru, podle níž značka vzbuzuje dojem, že pivo je jeho výrobek. Podobné spory vedou oba také pivovary v zahraničí. "Budějovický měšťanský pivovar nesmí toto označení užívat," uvedl mluvčí budějovického Budvaru Martin Doležal.

Budějovický Budvar tvrzení o záměně doložil u soudu průzkumem mezi spotřebiteli, podle kterého se polovina z dotázaných domnívá, že pod touto značkou se skrývá budvarské pivo. Rozhodnutí soudu nenabylo právní moci. Předcházelo mu předběžné opatření v loňském roce na žádost Budějovického Budvaru.

Šéf Budějovického měšťanského pivovaru pokládá spor za uzavřený. "Soud jen potvrdil skutečnost existující více než dva roky. Vyhověli jsme tehdy předběžnému opatření a od té doby používáme novou chráněnou značku B.B. originál světlý ležák s označením původu Budweiser Bürgerbräu," uvedl Miroslav Leština. (iDnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI