Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Ležák Budweiser Budvar je v Německu oblíben

Co se píše o pivovarech a pivu


Ležák Budweiser Budvar je v Německu oblíben

[středa, 8. září 2010]

Budweiser Budvar má na německém trhu velmi dobrou pozici. Pravidelný audit agentury Nielsen jej uvedl jako nejprodávanější značku importovaného piva v německých maloobchodních prodejnách a zároveň nejdražší české pivo na německém trhu.

Máme zde mimořádně věrné zákazníky, kteří naši značku považují za prémiovou, důvěryhodnou a s vynikající image. Jsou tedy ochotni zaplatit za požitek z našeho piva i v nejisté době doznívající recese vyšší cenu, která odpovídá jeho kvalitě,“ řekla prodejní manažerka Budějovického Budvaru pro Německo Dominika Kovaříková.

V loňském roce zde bylo prodáno přes 200 tisíc hektolitrů piva, tedy o devět procent více než v roce 2008. Na celkovém prodeji importovaných piv v Německu se Budweiser Budvar podílel v prvním pololetí letošního roku celkem 13 procenty, což znamená meziroční posílení o více než jedno procento. Půllitrová láhev Budweiser Budvar v německém maloobchodě stojí v průměru 80 eurocentů, zatímco běžné pivo německé provenience se dá koupit za cenu kolem 40 eurocentů.

Německo je tradičně nejdůležitějším exportním teritoriem pro ležák Budweiser Budvar. Na celkovém vývozu pivovaru se dlouhodobě podílí asi z jedné třetiny. Němečtí zákazníci znají budvarský ležák již od roku 1897, kdy získal zlatou medaili na potravinářské výstavě ve Stuttgartu. Vývoz nebyl přerušen ani po roce 1948.

Zdroj: Euro.cz | Autorka: Pavlína Dvořáková


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Kolt

středa, 8. září 2010
22:42

A proč by nebyl, když to je jedno z našich nejpoctivěji vyráběných piv? Navíc s chuťovým profilem, který se nemění po desítky let. No a Němci jsou ochotni si za opravdovou kvalitu zaplatit. Toť vše.


napsal(a): Kolt [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI