Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Krušovice představují gastronomický koncept, navštivte krušovickou Šalandu!

Co se píše o pivovarech a pivu


Krušovice představují gastronomický koncept, navštivte krušovickou Šalandu!

[úterý, 7. září 2010]

Královský pivovar Krušovice právě představuje nový gastronomický koncept, Šalanda - vzorný podnik krušovický. První originální restauraci pod tímto názvem je možné navštívit v Praze 1 na Národní třídě č.7. Na milovníky tradičního krušovického piva zde dýchne nostalgická atmosféra zlaté éry třicátých let minulého století a to nejen díky příjemnému interiéru a nejlépe ošetřenému pivu, ale i pro menu inspirované klasickou českou kuchyní. Přijďte ochutnat skvělý nepasterizovaný Ležák točený přímo z tanku a další krušovická piva.

Foto

Nová krušovická Šalanda vypadá jako z filmů pro pamětníky a přitom je klasickou hospodou. Podle Miroslava Harašty, manažera Trade marketingu se jedná o první vlaštovku nového konceptu gastronomické provozovny Královského pivovaru Krušovice. „Pivaři si zde přijdou na své. Čeká na ně zejména Ležák, který je typický svou výraznou chutí a současně velmi příjemnou, dlouho doznívající hořkostí. Té je dosahováno díky použití vybraných odrůd českého chmele z žatecké chmelařské oblasti. Ochutnat zde můžete i nefiltrovaného Mušketýra a další piva z nového krušovického portfolia připravená podle tradičních receptur - tedy Staročeský Malvaz, Desítku, Černé, ale i nealkoholické Fríí", doplňuje Harašta.

V Šalandě čeká na fajnšmekry nepasterizovaný Krušovický Ležák z tanku, který je typický svou hustou krémovou pěnou plnou piva. Pěna je na povrchu jemná a rovná, po napití kreslí po stěnách sklenice kroužky. Pivo je servírováno na keramických táccích, které ještě více dotvářejí dobovou atmosféru, a prodává se za velmi příznivé ceny, půllitr Krušovického Ležáku Vás přijde na 25 Kč.

Foto

Kromě krušovických piv přináší Šalanda jednu z nejširších nabídek moravských pálenek z pálenice Rudolf Jelínek. K pivu je samozřejmě připraven také originální jídelní lístek inspirovaný klasickou prvorepublikovou kuchyní a zaměřený zejména na speciality z masa, pochoutky k pivu a lehké saláty. Těšit se můžete na pečenou kachnu či králíka, dále třeba originální Pražskou šunku, v poledne je v Šalandě připraveno chutné obědové menu.

Interiér Šalandy byl inspirován historickými materiály od fotografií, tiskopisů, filmů až po jednotlivé dobové artefakty", říká MgA. Zuzana Wiesnerová ze společnosti Heineken, která prostor navrhla. Výraznou roli hraje použitý grafický design prvorepublikových novin, který mimo jídelních a nápojových lístků zdobí i stěny restaurace. Kromě prvorepublikové novinové inzerce jsou v interiéru umístěny také historické 2D a 3D předměty týkající se pivovarnictví. „Záměrem bylo vytvořit příjemný a jednoduchý prostor s atmosférou prvorepublikové restaurace, kde lze pocítit opravdovost poctivého řemesla", dodává Wiesnerová.

Název Šalanda se odvozuje od původního označení pro ubytovací a stravovacího zařízení určeného chase a čeledi, nad kterým měl dozor samotný sládek. Jednalo se o místo kulturního života pivovaru. V době nedávno minulé se toto označení používalo pro označení zateplené místnosti v ležáckém sklepě, kam se jejich pracovníci chodili ohřát za přítomností mázu plného piva točeného přímo z ležáckých tanků. I tady se jednalo o místo důležité pro sociální život celého pivovaru. Toto inspirovalo pro použití názvu Šalanda pro restauraci - vždyť i zde se jedná se o místo setkávání po náročném pracovním dni u skvělého krušovického piva a vybraného jídla, Snad jen s drobným rozdílem, že již nemusíme do pivovaru...

Přijďte se přesvědčit na vlastní oči a chuťové pohárky, že i dnešní Šalanda nabízí příjemné posezení, chutné jídlo a nejlépe ošetřené krušovické pivo.

Zdroj: GastroTrend.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Energetik

úterý, 23. listopad 2010
10:43

Energetik

Byl jsem tam, a na nefiltrovaném Mušketýrovi jsem si překvapivě hodně pochutnal.


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

Tomáš

čtvrtek, 23. září 2010
12:04

tomáš

Snad chybí jen doplnit, že pro příznivce svrchně kvašených piv je k mání lahvový bond a dubbel od Affligemu. Výbornej podnik!


napsal(a): Tomáš [Odpovědět]

Adsense

16. duben 2024
22:23


posted by: Inzerce

fatan

čtvrtek, 23. září 2010
13:56

to Tomáš: Jen to pivo je nějaký divný :)


napsal(a): fatan [Odpovědět]

Tomáš Novák

úterý, 23. listopad 2010
10:09

to fatan: to pivo je parádní, kdybys nevěděl, že to jsou Krušovice, tak ho budeš chválit.


napsal(a): Tomáš Novák [Odpovědět]

Jakubisko

úterý, 23. listopad 2010
10:34

to fatan:
V případě krušovických chemiků bych slovo pivo nepoužíval...


napsal(a): Jakubisko [Odpovědět]

susa

středa, 24. listopad 2010
20:22

to Jakubisko: ty budeš asi velký pivař, jestlipak si tam na tom pivu byl, nebo vedeš tyhle vtipný řeči jen proto, že krušovice nesponzorují ani fotbal ani hokej? doufám, že poznáš alespoň nealko od dvanáctky.


napsal(a): susa [Odpovědět]

Krišot

čtvrtek, 25. listopad 2010
06:21

Krišot

to susa: Heineken, že nic nesponzoruje? Není náhodou generální sponzor Ligy mistrů?


napsal(a): Krišot [Odpovědět]

susa

sobota, 27. listopad 2010
08:30

to Krišot: samozřejmě ano, ale já mluvím o krušovicích a o českém sportu


napsal(a): susa [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI