Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Budvar se privatizovat nebude, řekl ministr zemědělství

Co se píše o pivovarech a pivu


Budvar se privatizovat nebude, řekl ministr zemědělství

[sobota, 28. srpen 2010]

Pivovar Budějovický Budvar se privatizovat nebude, a pokud, tak ne hned a jen pouze jeho část. Novinářům to ve čtvrtek na výstavě Země Živitelka řekl ministr zemědělství Ivan Fuksa (ODS).

Pro privatizaci není podle ministra v této době rozhodně vhodná příležitost. "Pokud bychom v budoucnu o tomto kroku uvažovali, pak by šlo jen o část podílu, a to maximálně do sedmi procent," uvedl Fuksa. Cílem by tak bylo vtáhnout do pivovaru nové investory a další kapitál.

Ministr se hodlá v nejbližší době setkat s vedením Budvaru a jednat o ještě větší propagaci národního podniku. "Osobně tento pivovar považuji za velmi dobrou společnost, nicméně trochu mi vadí ztrátu jeho podílu na českém trhu," dodal Fuksa.

Zisky v Budvaru by také rád zapojil do svého resortu a zároveň také do podpory chystané důchodové reformy.

Ministerstvo prý neuvažuje ani o privatizaci Výstaviště v Českých Budějovicích, které patří svou plochou k největším v České republice.

"V minulosti se o tomto kroku často hovořilo, já to ale nevidím jako aktuální a nijak přínosné. Bylo by však na místě, aby se ve výstavišti a jeho dění více angažovalo město a také Jihočeský kraj," dodal ministr.

Zdroj: tn Nova.cz | Mediafax


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Kolt

neděle, 29. srpen 2010
20:41

Budvar, co vím, je jediný z velkých pivovarů, který chuťový profil svého ležáku neupravoval desítky let. Narozdíl od konkurence, včetně Plzně. Proto i jeho hořkost zůstává stále stejná. Zatímco jiní kvůli kritizované kvalitě hledají pracně cestu zpátky. Takže v tom asi problém není. A hutnější? To je nejspíš řeč o výčepní "desítce". Určitě ne právě o ležáku nebo kroužku.


napsal(a): Kolt [Odpovědět]

emu

sobota, 28. srpen 2010
19:34

emu

konečně mě vláda něčím příjemně překvapila. je dobře mít v některých oborech i nějaký ten státní podnik, přinejmenším aby se dalo sledovat, jak si národní podnik může vést v konkurenci nadnárodních gigantů i menších soukromých pivovarů. Také Budvaru dávám přednost částečně i vzhledem k patriotismu, přece jenom radši budu sypat svoje koruny do státního rozpočtu, než kamsi na wall street, ale i tak si myslím že je mezi velkými výrobci budvar nad průměrem.


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
13:51


posted by: Inzerce

Jarda

sobota, 28. srpen 2010
17:17

Že by konečně končila ta debilní móda něco prodávat, privatizovat atd. za každou cenu, bez ohledu na to, jak to funguje? Už bylo načase!
Nyní by ještě něco chtělo udělat s chutí Budvaru. Mám pocit, že sklouzl do průměrnosti. Sice ho, pokud není k dispozici oblíbený regionál, preferuji před dalšími třemi velkovýrobci (PU a spol., Krušovice a spol., Staropramen a spol.), ale spíš z patriotismu. Chuť mi přijde nějak až příliš průměrná. Chtělo by to pivo hutnější (snad méně prokvašené, nevím) méně bublinkovaté (ale to může být problém čepování.
Nicméně hodně štěstí a hlavně žádného silného zahraničního partnera.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 28.08.2010 ve 17:37:41


napsal(a): Jarda [Odpovědět]

tomino

sobota, 28. srpen 2010
17:25

tomino

to Jarda:
já sem měl Budvar(10°)nedávno a přišel mi slušnej :)


napsal(a): tomino [Odpovědět]

Petr F.

sobota, 28. srpen 2010
18:03

to Jarda: No tak konečně také někdo napsal, že náš slavný Budvar už není jako dříve kdy se na něho stávaly fronty. I na desítku. S článkem zcela souhlasím, Budvar není špatný ale ke kvalitě nedávno minulé má doleko. Hodně. Kdysi jsem v ČB pracoval, poctivý mok měl možnost pít a pokud to srovnám s dneškem, hmm soudruzi někde dělají chybu. No a že pravice nechce něco prodávat, to je docela divné že.


napsal(a): Petr F. [Odpovědět]

Michal

sobota, 28. srpen 2010
16:55

Michal

No vida, Budvar i výstaviště nechat tak, jak to je.


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI