Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Protivín chystá na podzim uvedení další novinky

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Protivín chystá na podzim uvedení další novinky

[středa, 28. červenec 2010]

Místní sládci v současnosti pilně pracují na vývoji další novinky, která by měla opustit zdi pivovaru v průběhu letošního podzimu. Protivínský pivovar slaví, i navzdory obecné recesi v oboru, řadu úspěchů – zdejší zlatavý mok za poslední půlrok zamířil do více jak sta nových restaurací, oblíbené jsou zejména piva Platan 11 a desítka Schwarzenberg. O lecčems vypovídají i významná ocenění ležáku Lobkowicz Premium a nealkoholického piva Lobkowicz Premium Nealko.

Protivínský sládek Michal Voldřich a jeho výrobní tým mohou být na svou práci hrdí. Jen v rámci jihočeského regionu za první pololetí přibylo 100 restaurací, které čepují protivínské pivo. „Největší oblibě se v jižních Čechách stále těší Platan 11, který na základě rostoucí popularity vaříme i v nefiltrované podobě“, říká Voldřich s tím, že v těsném závěsu se drží desítka Schwarzenberg, nesoucí jméno po šlechtickém rodu, který se významně zasloužil o největší rozmach pivovaru v jeho dějinách. V Protivíně se vyrábí také speciál Prácheňská Perla a polotmavé pivo Protivínský Granát.

Nadějně se vyvíjí i poptávka po nealkoholickém pivu.

Poptávka po nealku obecně roste, ovšem v posledních dnech jeho spotřeba překonala veškerá naše očekávání. V porovnání s týdny, kdy počasí konzumaci piva příliš nepřálo, vaříme v současnosti značky Platan Nealko o 80 % více, v porovnání s lednem letošního roku vaříme dokonce trojnásobek.“, dodává Voldřich.

Podzim přinese další novinku

Vloni touto dobou v Protivíně vrcholily přípravy na uvedení nového ležáku Lobkowicz Premium a jeho nealkoholické varianty Lobkowicz Premium Nealko. Přestože neuplynul ani rok od jejich uvedení na trh, mohou se už tato piva pyšnit řadou ocenění: v Čechách (PIVEX 2010 – 2. místo Lobkowicz Premium Nealko, 3. místo Lobkowicz Premium; PIVO České republiky 2010 – 1. místo Lobkowicz Premium Nealko) i v zahraničí (Australian International Beer Awards – 2. místo Lobkowicz Premium). „Úspěchy nás samozřejmě těší a zároveň motivují k další práci, proto v Platanu průběžně pracujeme na vývoji dalších nových značek. To nejlepší a nejchutnější pivo pak rádi představíme široké veřejnosti již na podzim,“ uvádí Voldřich.

Zdroj: Tiskovky.info


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Tomáš Kroupa

čtvrtek, 29. červenec 2010
09:41

Tomáš Kroupa

„Největší oblibě se v jižních Čechách stále těší Platan 11, který na základě rostoucí popularity vaříme i v nefiltrované podobě“
Jedenáctka se občas podívá na spilku? Sláva!


Chody

středa, 28. červenec 2010
20:43

Chody

Vývoj nových značek... A co takhle vařit starou dobrou dvanáctku Platan.


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
20:06


posted by: Inzerce

Trhac

středa, 28. červenec 2010
20:53

Trhac

to Chody: Já bych vděčnej i za chuť staré dobré 11°...


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]

Michal

čtvrtek, 29. červenec 2010
08:05

Michal

to Chody: Teď o víkendu sem sehnal lahvovou 12° se starou etiketou v Albertu v Budějcích (s DMT 12.11.2010) a U Černého koníčka sem pil nefiltrovanou 12°, takže jí musí furt vařit a dokonce i lahvovat.


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI