Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Bobošíkové se nelíbí prodej Budvaru

Co se píše o pivovarech a pivu


Bobošíkové se nelíbí prodej Budvaru

[pondělí, 26. červenec 2010]

Suverenita-Blok Jany Bobošíkové se v pondělí ohradila proti záměru vlády Petra Nečase (ODS) privatizovat Budějovický Budvar. Straně se nelíbí, že se o prodeji pivovaru nepíše v koaliční smlouvě vládních stran.

Suverenitě se nelíbí chystaná privatizace pivovaru Budvar, kterou připravuje ministr zemědělství Ivan Fuksa (ODS). Bobošíkové vadí, že se strany vládní koalice o prodeji jednoho z největších českých pivovarů dříve nezmiňovaly. "Nový styl této vlády evidentně spočívá v zatajování skutečných záměrů, o kterých se dozvíme, jen když se někdo z ministrů prořekne," uvedla Bobošíková.

"Je to naprostá nehoráznost. Místo toho, aby vláda přemýšlela, co udělá pro zvýšení výkonnosti ekonomiky a prestiže naší země, uvažuje o prodeji značek i míst spojených s historií, státností, národní hrdostí a tradicí České republiky," poznamenala šéfka Suverenity.

O prodeji Budvaru, posledního pivovaru ve státních rukou, se hovoří již několik let. Pivovar letos slaví 115 let od svého založení. Loni vyprodukoval 1,2 milionů hektolitrů piva. Téměř polovinu své produkce vyváží do zahraničí. Fuksa uvedl, že stát v současnosti řeší převod Budvaru z národního podniku na akciovou společnost a až po té se může začít s jeho privatizací.

Zdroj: Regiony24.cz | Mediafax


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Miroslav Pail

čtvrtek, 29. červenec 2010
22:40

Nedávej nám Svatý Václave /ne Klaus/ takové politiky typu Bobošíková a její parta. Však každý ví co prováděla lidem v r. 2000 během boje o ČT /Železný, Klaus, ztráty miliard Kč pro daňové poplatníky/. Vždyť nejsme na tom tak dobře, abychom si je mohli dovolit živit. Ušetři nás Svatý Václave, prosím a nedej zahynout nám, ni budoucím. Prosím!


napsal(a): Miroslav Pail (miroslavpail(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Jura.z.Brna

pondělí, 26. červenec 2010
22:18

Jura.z.Brna

Prohoha PROČ?


Trhac

pondělí, 26. červenec 2010
19:50

Trhac

To by to dopadlo, z posledního velkého pivovaru, kterej produkuje pivo, by se stala chemička, a prachy by naši super politici stejně rozfofrovali během tejdne...


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI