Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Tržby pivovaru zvyšují vedra a obliba regionálních značek

Co se píše o pivovarech a pivu


Tržby pivovaru zvyšují vedra a obliba regionálních značek

[pondělí, 19. červenec 2010]

Letošní léto na rozdíl od zemědělců, jejichž výnosy se vlivem horka a sucha snížily, pivovarům přeje. Také březnický Pivovar Herold zaznamenává v posledních měsících rapidní nárůst tržeb, vyvolaný větší žízní dospělých i turistickou sezonou.

Teplé počasí opravdu zvýšilo spotřebu piva, ale někdy je už takové horko, že lidé, bohužel, ani pivo přes den nepijí. Také se někdy stane, že pivo v hospodách dojde, a proto musíme operativně zavážet, což se nám, díky nonstop službě naší vrátnice, daří,“ potvrzuje Tomáš Kopřiva, obchodní ředitel Pivovaru Herold.

Pivo v létě nejen osvěží, ale jeho spotřeba roste také na různých akcích, jako jsou turnaje ve volejbale, tenise a na jiných soutěžích. „Na takové akce půjčujeme vlastní výčepní zařízení a našeho piva se tam vypije dost, což nám samozřejmě dělá radost,“ říká Tomáš Kopřiva.

Letos jsme se na sezonu připravili, takže jsme navařili několik sudů dopředu, ale dnes už jsou sklady téměř prázdné. Lidé se však nemusejí obávat, že by nám alkoholický nápoj došel,“ dodává Kopřiva. Pivovar Herold totiž pracuje na všechny obrátky, čemuž přispívají i sezónní brigádníci, kterými podnik posílil své řady.

Malé pivovary frčí

Pivovaru Herold pomáhá i trend posledních let, kdy lidé upřednostňují značky z malých pivovarů před velkými pivovarskými řetězci, které vyrábějí takzvané europivo. „Za dosavadních šest měsíců jsme prodali tolik piva, jako za celý loňský rok,“ potvrzuje František Pinkava, vrchní sládek pivovaru. Březnický Herold nezůstává pouze na Příbramsku, ale vyváží do několika zemí. „To je pivo do Ruska, tohle zase do Velké Británie. A tady ty sudy jsou určeny do Švédska, kde je naše značka hodně oblíbená,“ popisuje obchodní ředitel při průchodu skladem.

Letní osvěžení

Pivovar Herold dnes vyrábí šest druhů piv: deseti a dvanáctistupňové, dvanáctistupňové pšeničné, třináctistupňové tmavé a polotmavé a nakonec pivo, které je přímo určené do parného léta, čtrnáctistupňové polotmavé granátové pivo. „Je to pivo pro letní měsíce. Má v sobě živiny a vitamíny, je zdravé, nefiltrované a přírodní. Obsah alkoholu je 6,1%, ideální pro sportovce“ popisuje sládek Pinkava.

Se značkami našich piv se mohou seznámit návštěvníci Farmářských trhů, které se uskuteční v sobotu 24. července v Příbrami v prostorách Hořejší Obory,“ doplňuje ho Tomáš Kopřiva.

Fotogalerii naleznete zde...

Zdroj: Příbramský deník.cz | Autor: Štěpán Vitha


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

pechi

pondělí, 19. červenec 2010
13:41

pechi

"navařili několik sudů dopředu" :-)


napsal(a): pechi [Odpovědět]

Chody

pondělí, 19. červenec 2010
13:14

Chody

Že by polotmavá čtrnáctka byla pivem pro letní měsíce a ideální pro sportovce? To snad pan sládek ani nemohl vyslovit... A že by tato polotmavá čtrnáctka byla nefiltrovaná, o tom jsem také neslyšel. O třináctistupňovém polotmavém také ne. Ve výčtu sortimentu mi naopak chybí světlá čtrnáctka.
No buď mi březničtí pivovarníci něco tají, nebo je pan novinář pěkné tele :)


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Adsense

24. duben 2024
11:31


posted by: Inzerce

Njorloj

pondělí, 19. červenec 2010
14:14

Njorloj

to Chody: řekl bych, že b) je správně :D


napsal(a): Njorloj [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI