Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Všichni touží po moravském zlatě, tím je Starobrno

Co se píše o pivovarech a pivu


Všichni touží po moravském zlatě, tím je Starobrno

[středa, 14. červenec 2010]

Novou reklamní kampaň s názvem „Všichni touží po moravském zlatě!“, odstartovala 1. července značka Starobrno. „Základní tři reklamní vizuály, které zobrazují historické švédské nájezdníky s velkými otvíráky místo halaparten, francouzské dobové vojsko s čepicemi ve tvaru půllitru piva a Turky s beranidlem jako otvírák, odkazují a vtipně pojímají skutečné historické události a nově vysvětlují motivaci vojsk usilujících o Moravu,“ říká Jiří Imrýšek, marketingový ředitel Heinekenu Česká republika.

Ústřední myšlenkou kampaně je pojetí Starobrna, nejlepšího piva na celé Moravě, jako moravského zlata, po kterém v době jeho dlouhé historie sahající až do 14. století zatoužila již řada nepřátel. Jejich výčet napříč 16. až 19. stoletím musí nutně zahrnovat Turky a Tatary, nájezdníky z Uher, Švédy, ale i francouzské vojáky císaře Napoleona. Právě tyto nejznámější kapitoly z dějin Moravy vtipně pojímá Starobrno ve své kampani a tvrdí, že všem šlo právě o moravské zlato – Starobrno. Zmocnit se tohoto klenotu se jim však nepodařilo, stejně jako se to nemůže podařit ani novodobým nájezdníkům. Moravané jsou totiž na své Starobrno náležitě pyšní a ubrání si jej, aby si pak zlatý mok a jeho tajemství dobré nálady společně užili. Protože jak praví čtvrtý z řady vizuálů – mírumilovný a násilných dobyvatelů prostý, kde se točí Starobrno, svět Moravanů začíná.

Kampaň vznikala ve spolupráci marketingového oddělení Heinekenu Česká republika a agentury WMC Grey, s níž pivní značka Starobrno spolupracuje od roku 2009. Historická témata ostatně Starobrno zajímají dlouhodobě. Tato pivní značka se totiž již v minulosti stala partnerem několika publikací mapujících moravské předěly. Z nejnovějších můžeme zmínit například knihu Santon Příroda a historie, která byla vydána v roce 2008. Ve čtyřech kapitolách z této knihy popisuje Ing. František Gale, kronikář obce Tvarožná a jeden z autorů knihy, rozličné dějinné události a právě jedna z jeho kapitol pojednává o napoleonských vojscích a jejich marných snahách v Bitvě u Slavkova. Podobných publikací již Starobrno podpořilo více, hlavní motivací takových aktivit je vzbuzovat hrdost Moravanů na vlastní kraj, jehož je Starobrno nedílnou součástí.

Celé léto poběží silná outdoorová a rozhlasová kampaň. Na Moravě bude od začátku července do konce srpna k vidění 31 bigboardů a 96 billboardů s motivem cizáků toužících po starobrněnském pivu a dále máme letos celoročně umístěno 21 netradičních ploch zobrazujících Moravu jako harmonický svět, v němž se ke skvělé zábavě točí Starobrno. Spoty vysílané od 9. července namluvil známý herec Bolek Polívka a hudbu již tradičně připravila skupina Čechomor. Ke každému vizuálu tak vznikla vlastní krátká písnička popisující marné úsilí válečníků lačnících po moravském zlatě,“ upřesňuje Jiří Imrýšek. Použitá chytlavá melodie bude starobrněnským konzumentům povědomá, byla totiž použita už v loňské televizní a rádiové kampani.

Kampaň bude také propojena se všemi letními akcemi značky Starobrno, zejména však s hudebními nebo hudebně-divadelními festivaly, jako bude Starobrno Olšany Open, Vizovické Trnkobraní a Den otevřených dveří Starobrno.

Starobrno na letošní léto a podzim chystá i další zajímavé aktivity na podporu prodeje.

Zdroj: Tisková zpráva Heinekenu Česká republika


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

h.p

čtvrtek, 15. červenec 2010
08:43

Co říci na tiskovou zprávu...
Strčte si Starobrno do koudele i s celou rudou hvězdou !!


napsal(a): h.p (hrubes.pivo(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Dwarf

středa, 14. červenec 2010
21:13

Dwarf

po kterém ... zatoužila již řada nepřátel - a jeden ho nakonec dostal a teď tu zcela nepokrytě lže


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
00:58


posted by: Inzerce

Krišot

čtvrtek, 15. červenec 2010
06:03

Krišot

to Dwarf: To je fakt, jeden nepřítel už ho získal - Hajneken a teď tu kurví českou pivovarskou tradici. :-(


napsal(a): Krišot [Odpovědět]

VozechV

čtvrtek, 15. červenec 2010
06:07

VozechV

to Krišot: Brno vydrželo v minulosti nájezdy mnoha národů, ale v současném období je poprvé brněnské Moravské zlato v rukou cizáků a Ti z něj udělali kočičí zlato. Jen se blyští a třpytí v reklamních kampaních a na etiketách, ale ten obsah, ten obsah už dávno není o zlatě.


napsal(a): VozechV [Odpovědět]

Jura z brna

středa, 14. červenec 2010
18:16

už v nadpisu lžou..


napsal(a): Jura z brna [Odpovědět]

tomino

středa, 14. červenec 2010
18:13

tomino

..."Moravané jsou totiž na své Starobrno náležitě pyšní"...

já teda rozhodně ne! :D


napsal(a): tomino [Odpovědět]

karl2

středa, 14. červenec 2010
18:02

někdo vaří pivo, někdo zas plete z hovna bič


napsal(a): karl2 [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI