Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Dudák ze Strakonic je bez alkoholu

Co se píše o pivovarech a pivu


Dudák ze Strakonic je bez alkoholu

[čtvrtek, 12. duben 2007]

Měšťanský pivovar Strakonice začal vyrábět nealkoholické pivo v třetinkových lahvích. Od loňského roku totiž narostla poptávka po nealkoholickém pivu. To ze Strakonic má přitom téměř shodnou chuť s výčepním pivem.

Strakonický dudák pod označením Soft se vyrábí od poloviny března a od začátku dubna ho pivovar stáčí do lahví o objemu 0,33 litru. „Tímto krokem chceme vyjít vstříc těm, kteří nevypijí po jídle půl litru nealkoholického piva, protože je to pro ně příliš. Tak si pivo nedají raději vůbec. Nyní si mohou koupit pivo bez alkoholu ve třetinkových lahvích. Novinku prodáváme i v nových vratných přepravkách na čtyřiadvacet kusů,“ poznamenal obchodní ředitel pivovaru Václav Moravec. Pivo změnilo chuť, znalci sice rozdíl jasně poznají, ale běžný konzument si změny téměř nevšimne. „Nikdy to samozřejmě nebude to pravé pivo, protože má jen minimum extraktu a žádný alkohol,“ prohlásil Moravec.

V obchodech se novinka objeví tento týden. Lidé nealkopivo koupí zhruba za pětikorunu a lahve i přepravky budou vratné v obchodech, kde bude pivo v nabídce. (MF Dnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI