Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Nejvyšší ocenění odborných degustátorů a titul Pivo České republiky 2010 patří Holbě Šerák i Holbě Kvasničák

Co se píše o pivovarech a pivu


Nejvyšší ocenění odborných degustátorů a titul Pivo České republiky 2010 patří Holbě Šerák i Holbě Kvasničák

[čtvrtek, 10. červen 2010]

Vítězné ocenění a titul Pivo České republiky pro rok 2010 udělila porota degustační soutěže Holbě Šerák a Holbě Kvasničák na 14. ročníku Slavností piva v Českých Budějovicích. O titul letos usilovalo 51 pivovarů z České republiky i Slovenska ve 14 kategoriích. Celkem odborníci hodnotili 243 vzorků piv.

Holba Šerák zvítězila v kategorii světlých 11 stupňových piv v konkurenci 28 známých značek. V soutěži kvasnicových piv, kde se střetávají piva od minipivovarů i velkovýrobců, zvítězila Holba Kvasničák a nechala za sebou Chotěboř Prémium kvasnicové i světlý ležák s přísadou jemných kvasnic, z produkce pivovaru Bernard. Pro Holbu kvasničák je to letos další, v pořadí již druhé vítězství, které staví Holbu do role favorita mezi českými pivy.

Holba svým vítězstvím získává právo užívat značku Pivo České republiky pro letošní rok.

Jedná se o významné ocenění, které potvrzuje, že vařit poctivé pivo se vyplatí. Značku využijeme pro komunikační podporu našeho piva, je to určitě věrohodný signál pro konzumenty i odběratele, které pivo si vybrat,“ komentuje úspěch Vladimír Zíka, výkonný ředitel pivovaru.

Hlavním kriteriem hodnocení byly senzorické vlastnosti piva − chuť a její vyváženost, říz, barva, pěna, ale i celkový dojem po napití a také pitelnost, kterou se vyznačují tradičně vařená piva, zatímco europivům chybí. Je to důsledek zrychleného způsobu výroby piva a s tím souvisejícími změnami v jeho charakteru. Holba se vyrábí podle tradičních receptur a tím získává svoji jedinečnost. Dnes je vysoká kvalita piva samozřejmostí, a co konzumenti žádají, je chuťová odlišnost, což je reakce na širokou nabídku chuťově unifikovaných europiv.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovaru Holba Hanušovice


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

VlJa

čtvrtek, 17. červen 2010
09:15

VlJa

Tento článek mne zlákal ( bohužel ) k zakoupení ( HM Albert ) 10 ks Holba šerák za 110 Kč, no nekup to, když k tomu dávají 8 ks 10°C Zubra zadarmo. Na etiketě je psáno výčepní světlé pivo, obsah alkoholu 4,7%.Nicméně pivo s tak nevýraznou chutí jsem opravdu ale opravdu už dávno nepozřel. Zřejmě do Budějc na soutěž dodali z Hanušovic jiné pivo než akční do Alberta, jak se stává obecným zvykem.


napsal(a): VlJa [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI