Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Ježek vytáhl do boje s nealkoholickým pivem. Chce být dvojkou na českém trhu

Co se píše o pivovarech a pivu


Ježek vytáhl do boje s nealkoholickým pivem. Chce být dvojkou na českém trhu

[čtvrtek, 3. červen 2010]

Prvním pivem, které neobsahuje alkohol, se může pochlubit už také jihlavský pivovar Ježek. Na pivo s názvem Lobkowicz nealko má pivovar zatím jen kladné ohlasy.

Spotřebitelé si ho mohou zakoupit jak točené, tak v lahvi. „Je určené do celoplošné distribuce. Zakoupíte ho v restauraci i v prodejně,“ uvedl obchodní ředitel pivovaru Miloš Vostrý. Cílem jihlavského pivovaru Ježek je, aby se stal v segmentu nealkoholických piv dvojkou na českém trhu.

Domnívám se, že se nám to v poměrně krátkém čase podaří. Ohlasy na nové nealkoholické pivo jsou jak u konzumentů, tak partnerů velice pozitivní. Je to podle mě správná cesta, jak rozšířit naše aktivity,“ dodal Vostrý.

Nové pivo bez obsahu alkoholu je speciální tím, že je vyráběné ze tří druhů sladů a jsou v něm použity tři druhy chmele.

První vjem je takový, že cítíte chmelovou vůni, kterou mu dodává speciální odrůda chmele, zvaná cascade. Zvláštní jemná chuť je dána kombinací tří druhů sladů: českým, bavorským a karamelovým,“ podotkl výrobní ředitel a sládek pivovaru v Jihlavě Jaromír Kalina.

Směsice těchto tří sladů dává pivu velice zajímavou, ušlechtilou a plnou chuť. Je osvěžující a dobré, když potřebujete například uhasit žízeň po dobrém obědě,“ popsal Kalina.

I když se prognózy, že spotřeba piva bude v České republice prudce klesat, naplnily, jihlavský pivovar si na nezájem spotřebitelů nemůže stěžovat. Za prvních pět měsíců dosáhl nárůstu u piva Ježek v sudu o 33,5 procenta a v lahvi dokonce o 52,3 procenta oproti loňsku.

Zdroj: Jihlavský deník.cz | Autorka: Michaela Hrozková


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Ben

neděle, 6. červen 2010
22:52

Když ženská píše o pivu, krčím rameny. Tedy i tentokrát, protože Ježek a dvojka v nealkopivu, to je jen vypuštěný plk, nad kterým redaktorka asi ani nezapřemýšlela. Škoda. Tak jí poradím, ať zkusí Budvar Free, podle mne nejlepší nealkopivo na trhu.


napsal(a): Ben [Odpovědět]

dwarfik1

pátek, 4. červen 2010
09:45

dwarfik1

přesně tak, prostě nealko :-(


napsal(a): dwarfik1 [Odpovědět]

Dwarf

čtvrtek, 3. červen 2010
22:11

Dwarf

pil jsem ho... no prostě nealko :-)


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI