Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pijte s mírou! vzkazuje Heineken na webu a na etiketách

Co se píše o pivovarech a pivu


Pijte s mírou! vzkazuje Heineken na webu a na etiketách

[úterý, 1. červen 2010]

Novou informační kampaň, zaměřenou na zodpovědnou konzumaci alkoholu, spouští pivovarnická skupina Heineken Česká republika. „Rčení „pijte s mírou“ je u nás proslulé, rozhodli jsme se ho proto využít i v naší lokální kampani. Tu jsme odstartovali 31. května spuštěním informačních webových stránek www.pijtesmirou.cz a odkazy na ni najdou spotřebitelé postupně také na všech obalech našich výrobků,“ říká Kateřina Beute, PR manažerka společnosti Heineken Česká republika.

Na webových stránkách se představí kreslený hrdina Míra, který se v krátkých komiksových příbězích podělí o své zkušenosti s pitím alkoholu. „Nenásilnou a vtipnou formou chceme prostřednictvím postavičky Míry spotřebitelům vštípit základní zásady, při jakých příležitostech a v jaké míře pít alkohol a také kdy se alkoholu rozhodně vyvarovat,“ vysvětluje Kateřina Beute.

Skupina Heineken chápe propagaci zodpovědné konzumace jako nedílnou součást své společenské zodpovědnosti a má hned několik informačních projektů, které se tomuto tématu věnují. Jedná se například o globální projekty Enjoy Heineken Responsibly (www.enjoyheinekenresponsibly.com) a Rozpoznej příznaky! (www.knowthesigns.com). Oba projekty mají i své české jazykové mutace. Vedle toho podporuje na národní úrovni činnost a také partnerské projekty Iniciativy zodpovědných pivovarů: Domluvme se! a Pobavme se o alkoholu!

Projekt Pijte s Mírou je dalším z informačních kanálů, kterým chceme oslovit širokou veřejnost a představit naše stanovisko ke konzumaci alkoholu. Uvědomujeme si totiž, jaké následky – celospolečenské i individuální, může mít nezodpovědná konzumace alkoholu,“ dodává Kateřina Beute.

Webové stránky Pijte s Mírou přinášejí v komisech a v sekcích Mírova škola a Dvě pro zdraví informace o alkoholu jako takovém, o výrobě piva a o účincích alkoholu na lidský organismus. V rubrice Pivo a aktivity se návštěvníci webu dozví, v jakých situacích a při jakých příležitostech se pití piva vyvarovat.

Logo kampaně Pijte s Mírou! se objeví postupně na všech pivních obalech určených pro tuzemský trh. S novým logem jako první vstupují do prodeje novinky v krušovickém portfoliu - Krušovice Staročeský Malvaz a Krušovice Desítka, změna dalších obalů je nyní v plném běhu a nejpozději v průběhu letošního léta by měly logo kampaně nést všechny výrobky skupiny Heineken.

Do budoucnosti se počítá s dalším rozšířením kampaně.

Projekt byl vytvořen Studiem Cabinet (www.studiocabinet.com) a technická realizace zajištěna společností Q2 Interactive (www.q2).

Zdroj: Tisková zpráva Heinekenu Česká republika

[Heineken] 15:31 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

vvojtak

středa, 2. červen 2010
16:16

vvojtak

Pokud by byla stránka určena pro děti tak do deseti let, tak to ještě chápu, ale tohle mi hlava nebere :-?


napsal(a): vvojtak [Odpovědět]

hroch

středa, 2. červen 2010
14:34

hroch

Musí to být otravná práce, vytvářet na zakázku takové stránky. Víš že to je nesmysl, na hrozné pivo a všem to bude k smíchu. Návštěvnost stránek po prvním škodolibém obhlížení minimální.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
08:24


posted by: Inzerce

beercards

středa, 2. červen 2010
18:18

beercards

to hroch: Za prachy urobia všetko, hlavne že to sype :(


ICQ: 252422606

napsal(a): beercards [Odpovědět]

Energetik

středa, 2. červen 2010
08:56

Energetik

No to je prdel ::lol ::lol ::lol


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

Kejna

středa, 2. červen 2010
08:33

Kejna

tak ta stránka je fakt masakr, velmi mi to připomíná Šikulínovy příhody které do nás "nenásilně" hustili na sklonku sedmdesátých let na základce, jen záporňák Fukulín je nahrazen "Mírou dříve". Abych se přiznal tak nějak mi to všechno dohromady pasuje k celkovému obrazu firmy Heineken.


napsal(a): Kejna [Odpovědět]

Chody

úterý, 1. červen 2010
21:16

Chody

Míra je vůl :D


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Jura.z.Brna

úterý, 1. červen 2010
16:15

Jura.z.Brna

Díky za starost, vážení. Letos si zatím držím čistý štít (co se týká heinekenu a všech jeho značek), teď tady čtu, že k oboustranné spokojenosti.


Maniche

úterý, 1. červen 2010
15:52

Nepijte s Mírou, ale s rozumem a nepijte Heineken a spol.


napsal(a): Maniche [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI