Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Strakonický pivovar zpomalil pokles výroby

Co se píše o pivovarech a pivu


Strakonický pivovar zpomalil pokles výroby

[neděle, 12. únor 2006]

Měšťanský pivovar Strakonice, a.s., loni snížil pokles výroby. Zatímco v předchozích letech klesala výroba ročně přibližně o 12 procent, za loňský rok to bylo zhruba o čtyři procenta. Podnik zároveň ukončil první rok hospodaření pod správou města s hrubým ziskem přibližně deset milionů korun, píše jihočeská příloha Práva.

Letos plánuje pivovar uvařit 75.000 hektolitrů piva, na počátku 90. let přitom vyráběl ročně okolo 220.000 hektolitrů piva. Společnost loni investovala zhruba pět milionů korun do technologického vybavení. Letos plánuje pivovar investovat 12 milionů korun.

Strakonický pivovar, který vznikl v roce 1649, byl posledním závodem státního podniku Pivovary České Budějovice. Jeho privatizaci protahovaly soudní spory s právovárečníky, kteří nakonec restituční nárok na podnik nezískali. Loni v lednu se jeho majitelem stalo město, když jej odkoupilo od Fondu národního majetku za 69,2 milionu korun.

Radnice zahájila ozdravnou kůru, jež se obešla bez propouštění. Pivovar nyní zaměstnává všech 74 původních pracovníků. "Zvýšení produktivity práce chceme dosáhnout růstem výroby a prodeje, nikoli redukcí pracovníků," uvedl ředitel pivovaru Karel Seknička.

Měšťanskému pivovaru se minulý rok podařilo získat 58 nových odbytišť. Dále jedná o vývozu svého piva do Británie. (ČRo ČB)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI